Nový šéf pražských strážníků chystá změny. Klemu, kterého vyšetřuje policie, zatím hájí

27.04.2013 20:17

Nový šéf pražské městské policie Eduard Šuster připravuje změny. Má dojít k personálním změnám i nákupu nové techniky. Spolupracuje však s Ludvíkem Klemou, který je podezřelý z předraženého nákupu stříbrných cihliček. S jeho prací je Šuster spokojen, říká v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Nový šéf pražských strážníků chystá změny. Klemu, kterého vyšetřuje policie, zatím hájí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

 

Klemu, který v době nákupu stříbrných cihliček městskou policii vedl, zatím hájí. Prý se musel spolehnout na podklady ze strany svého ekonomického náměstka. Ovšem v případě, že policie na nějaké pochybení přijde, je Šuster připraven zasáhnout. „Pakliže se zjistí prokazatelné pochybení zaměstnanců městské policie, tak samozřejmě,“ odpověděl.

Chystají se personální změny

Šuster se po případu s cihličkami rozhodl stávající systém oceňování věcnými dary zrušit. „Pracujeme teď na novém systému a hledáme, které věcné dary a v jakých cenových relacích by to mohly být. Jednání se účastní i odbory, aby vše bylo co nejtransparentnější.“

Šuster také hodlá snížit počet náměstků ze čtyř na dva a provést analýzu efektivnosti vykonávaných činnosti s tím, že v případě nutnosti některé omezí či zruší. Následovat má analýza fungování obvodních ředitelství. Chystá i nákupy techniky. „Ty nastanou až poté, co budou hotové personální změny. Nemůže to být naopak. Byli bychom napadáni, že někoho vybavujeme a ještě nevíme, co vlastně bude dělat. Takže letos personál, příští rok vybavení,“ prohlásil Šuster.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…