Oba Nečasovi půjdou v prosinci opět k soudu. Tentokrát kvůli trafikám

14.11.2016 22:10

Po nějaké době půjdou opět k soudu expremiér Petr Nečas a jeho manželka Jana. Obvodní soud pro Prahu 1 totiž začne v polovině prosince projednávat kauzu takzvaných poslaneckých trafik. Obžaloba v ní viní expremiéra Petra Nečase, jeho ženu Janu Nečasovou (dříve Nagyovou) a exnáměstka ministra zemědělství Romana Bočka z toho, že podplatili příslibem lukrativních postů ve státních firmách tři poslance ODS. Informoval o tom web České televize.

Oba Nečasovi půjdou v prosinci opět k soudu. Tentokrát kvůli trafikám
Foto: archiv CEVRO
Popisek: RNDr. Petr Nečas, pedagog Centra transatlantických studií Vysoké školy CEVRO Institut

Podle něj je jednání nařízeno na 15. prosince. „Mělo by se začít výslechem svědků,“ potvrdila ČT mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Lenka Cihlářová. Jednání by podle ní mělo být veřejné.

Celý text je ZDE.

Žalobci z olomouckého vrchního státního zastupitelství podali obžalobu letos v červenci, uvádí dále web ČT s tím, že kauzu bude posuzovat soudkyně Helena Králová. Ta už dvakrát zprostila Nečasovou a další obžalované viny v případu údajného zneužití Vojenského zpravodajství.

Kauza začala v roce 2012, kdy se vládní koalici nepodařilo ve sněmovně zvrátit senátní veto balíčku daňových změn. Kromě opozice hlasovalo proti i šest poslanců ODS, mezi nimi i Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř, kteří ale později složili poslanecké mandáty, čímž umožnili schválení balíčku. Šnajdr a Fuksa vzápětí dostali lukrativní pozice ve státních firmách.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…