Odboráři ocenili práci hasičů při povodních. Vláda je prý ničí

05.06.2013 22:17

Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil ocenil profesionální práci hasičů při povodních. Zdůraznil ale, že vláda snižuje jejich počty a ubírá jim peníze.

Odboráři ocenili práci hasičů při povodních. Vláda je prý ničí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jaroslav Zavadil

Přes velké fyzické a psychické zatížení příslušníků hasičského záchranného sboru při současných povodních zvládají podle Zavadila čeští hasiči svou práci víc než profesionálně, a to často i na úkor vlastních osobních problémů, kdy v mnoha případech mají sami zatopené obydlí a pomáhají jiným.

"ČMKOS, jejíž členskou organizací je Odborový svaz hasičů, vždy odmítala, aby vláda úspory ve státním rozpočtu dělala na úkor snižování platů těchto zaměstnanců a jejich počtů. Od roku 2010 se počty hasičů snížily o 400 příslušníků HZS a jejich plat v průměru o 3 500 korun," říká Zavadil.

Podle Zavadila je ostuda, že základní plat řadového hasiče, který zachraňuje život a majetky lidí, sotva dosahuje průměrné mzdy v ČR. "ČMKOS děkuje a vysoce si váží práce hasičů, kteří nasazují svůj život, a přitom pracují za nedůstojných platových podmínek. Přírodním katastrofám a živelním pohromám se nevyhneme," zdůraznil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …