Odchod Šlégra ze sněmovny přivede Paroubkova muže Bendu

14.05.2012 20:41

Pokud by v senátních volbách uspěl bývalý hokejista Jiří Šlégr, do sněmovny místo něj zamíří Petr Benda. Ten je totiž poslaneckým náhradníkem původně kandidujícím za ČSSD jako Šlégr. Oba ale zamířili do NS-LEV 21, nové strany Jiřího Paroubka. Ten tak o svého poslance nepřijde.

Odchod Šlégra ze sněmovny přivede Paroubkova muže Bendu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Benda

Petr Benda je poslaneckým náhradníkem za Jiřího Šlégra, během sněmovních voleb 2010 skončil těsně pod čarou. Patřil přitom ve volební kampani vedle Jiřího Paroubka k nejexponovanějším tvářím oranžových. S těmi se ale rozešel poté, co ČSSD opustil i Paroubek.

Benda zatím svůj možný postup mezi poslance nechce komentovat. "Je to tak, ale není to na pořadu dne," uvedl pro server iDNES.cz. Jeho náhradnictví zrcadlí situaci, která nyní na severu Čech panuje. Sociální demokraté zde přišli o část členů právě kvůli NS-LEV 21, která vznikla odštěpením bendovsko-paroubkovského křídla ČSSD.

Proti Paroubkovým lidem se krátce po sněmovních volbách ohradila část ústeckých sociálních demokratů, údajně kvůli politice černých duší, kterou měli Paroubek s Bendou v kraji praktikovat, aby si udrželi vliv na podobu kandidátek. Z takzvaného velrybářství se ale obviňují  obě strany. Proti Jiřímu Paroubkovi vystoupil po volbách jako první poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna. Právě jeho voliči ho kroužkováním dostali před Petra Bendu a tím i do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…