Ohře dosáhla u Karlových Varů třetího stupně, horní toky klesají

03.06.2013 8:30

Řeka Ohře dosáhla v noci na dnešek třetího povodňového stupně v Karlových Varech - Drahovicích. Zřejmě ale tak dosáhla svého maxima. Na horních tocích už začínají hladiny řek klesat, vyplývá z aktuálních informací Povodí Ohře. V kraji ale opět, i když mírně, prší.

Ohře dosáhla u Karlových Varů třetího stupně, horní toky klesají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozvodněná řeka, ilustrační foto

Na celkem devíti místech v Karlovarském kraji byl po 7:00 ráno první povodňový stupeň. Kromě Ohře se to týká řek Teplá, Svatava a Bystřice. Druhý stupeň je na odtoku z přehrady Jesenice u Chebu.

Neprůjezdná je kvůli dešťům i železniční trať mezi Karlovými Vary a Bečovem nad Teplou. "U Tepličky narazil vlak do stromu. Nikdo při nehodě nebyl zraněn," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Na některých místech se už v neděli hasiči připravovali na případné vylití řek z koryta. Například v Sokolově byly na nábřeží Ohře přivezeny pytle s pískem. Hasiči také během víkendu v desítkách případů pomáhali s čerpáním vody ze zatopených sklepů, stavěly hráze nebo likvidovali popadané stromy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…