Paroubkova NS-LEV 21 má stínovou vládu, jsou v ní i Benda a Šlégr

01.06.2013 15:54

Strana expremiéra Jiřího Paroubka NS-LEV 21 dnes představila svou stínovou vládu. Stínovým premiérem se podle očekávání stal Paroubek, ministrem financí pak ekonom Filip Drapák. Hokejista a poslanec Jiří Šlégr bude zastávat post stínového ministra pro sport, místopředseda strany a podnikatel Petr Benda, který dříve působil v ČSSD a bývá považován za sponzora Paroubkovy strany, bude odborným mluvčím pro dopravu a hospodářsky zaostávající regiony.

Paroubkova NS-LEV 21 má stínovou vládu, jsou v ní i Benda a Šlégr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

Národní socialisté, které Paroubek založil v listopadu 2011, se dnes na pražském Smíchově sešli na celostátní programové konferenci. Jednali mimo jiné o ekonomickém programu strany.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Strana má sice dva své zástupce ve Sněmovně, ti ale byli zvoleni na kandidátce ČSSD. Paroubek opustil ČSSD po neúspěšných sněmovních volbách na jaře 2010. Nejdřív složil předsednictví a o rok později od sociálních demokratů odešel úplně.

Další známou tváří NS-LEV 21 je hokejista Šlégr. Média ale v poslední době spekulovala o tom, že Šlégr kvůli hokeji uvažuje o složení poslaneckého mandátu. Paroubek začátkem května řekl, že Šlégr ve sněmovně skončí s pravděpodobností na 90 procent. V loňských krajských volbách NS-LEV 21 neuspěla, pohořeli i její senátní kandidáti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…