Pavel Novotný zpět ve hře: Má spasit ODS po aféře Feri

01.06.2021 14:41 | Ze sítí

Pavel Novotný ve Sněmovně? Co se nedávno zdálo být nemožným, je dnes tématem k vážné diskusi. V ODS se otevřela nová debata, zda by řeporyjský enfant terrible neměl být na kandidátce do podzimních sněmovních voleb. Přišla s tím vlivná politička ODS.

Pavel Novotný zpět ve hře: Má spasit ODS po aféře Feri
Foto: Repro Facebook
Popisek: Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS)

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
Po konci Dominika Feriho ve Sněmovně řeší koalice SPOLU, jak a kým zaujmout mladé voliče. Jednou z variant je starosta Řeporyjí Pavel Novotný.

„Vymknuta z kloubů, doba šílí, říkám s Hamletem. Má-li politická strana v téhle době vysvětlovat svůj program, musí do toho šílenství vstoupit. Neměl by Pavel Novotný dostat šanci na posledním místě kandidátky? Navzdory přešlapům se mnohé z toho, co říkal o Rusku, ukázalo přesné,“ otevřela debatu Alexandra Udženija (ODS) na Twitteru. Otevřela tak téma, které koalice SPOLU chtě nechtě bude muset řešit. Novotný, který ještě nedávno oznamoval svůj konec ve straně, tam možná má novou naději na poslanecký mandát.

Udženiji okamžitě poděkoval sám Novotný, kterého její slova podpory potěšila a překvapila zároveň.

Do debaty se připojil i někdejší europoslanec za ODS Edvard Kožušník. I on se zařazením netradičního politika Novotného souhlasí. „Souhlas. Jasně a stručně. Tak, jak Dominik Feri měl přinést v Praze pár % navíc, tak je může přinést Pavel Novotný,“ napsal.

„Nikdy nezapomenu na to, co jsem si vyslechl za svoje ‚objímačky se Sandrou‘ po jejím sestřelení na kongresu. Věděl jsem, že přijdou. Vážím si lidí, co udělají něco, za co dostanou ceres a stejně to udělají, protože jim to připadá správně. Je to nevšední,“ vyjádřil se ještě starosta ohledně místostarostky na Praze 2. A doplnil, že čeká, jak ho budou grilovat.

Vlaštovka je tedy venku. Uvidíme ale, jak se k nápadu postaví další výrazné tváře ODS, třeba Jan Zahradil, Miroslava Němcová, ale především předseda Petr Fiala. A také starostka Jana Černochová, o které se Novotný jednou vyjádřil, že se jeho kandidatury bojí.

Ovšem Novotný svou kandidaturu nevidí optimisticky. A to kvůli předsedovi klubu zastupitelů magistrátu hlavního města, Zdeňkovi Zajíčkovi. Prý by mohl překonat starostku Prahy 5, Renátu Zajíčkovou, jeho manželku. Zajíček je prý „nevykopnutelný a neporazitelný“.

„Od chvíle, kdy mi došlo, že mi nepomůže, ale půjde po mě kvůli ženě, jsem věděl, že je KONEC. Zdeněk je tak dobrý hráč, že jsem kapituloval já. A já se nebojím nikdy a nikoho. Je to manželka. Já to chápu. Nedají mě tam,“ odhaduje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…