Pehe se pustil do Zemana: Dělá z lidí blbce. Jako Klaus

12.05.2013 15:51

Prezident Miloš Zeman se nakazil virózou, ale už se prý uzdravuje. Tak zní oficiální stanovisko Hradu. Politolog Jiří Pehe s tím však nesouhlasí, podle něj akorát prezident dělá z lidí blbce.

Pehe se pustil do Zemana: Dělá z lidí blbce. Jako Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

„Hrad informoval občanstvo, že se pan prezident nakazil mírnou virózou, pročež se při vyzvedávání korunovačních klenotů motal, přidržoval nenápadně různých předmětů, aby neupadl, a do přítomných kamer vrhal krhavé pohledy, pokud vůbec věděl, kde kamery jsou,“ vysvětluje politolog Jiří Pehe na svém webu Pehe.cz. Článek nazval "Viróza zpupnosti aneb 'vožralej jak prase'", kdy naráží na povídku Jaroslava Haška.

Zároveň poukazuje na starší slova Miloše Zemana, totiž že on a jeho předchůdce Václav Klaus nedělají z lidí blbce. „Ale my, když někoho považujeme za blbce, tak mu to dáme najevo,“ cituje Pehe.

Jenže podle něj akorát oba z občanů právě blbce dělají. Jeden řečmi o amnestii, druhý o viróze. „Mnozí z těch, kdo viděli pana prezidenta při vyzvedávání korunovačních klenotů, si jistě vybaví, že velmi podobně vypadala i ‚viróza‘ Romana Janouška, když ho chytili po pokusu přejet ženu, která si nechtěla nechat líbit, že jí naboural auto. Až na to, že pan prezident má příznaky téhle virózy nápadně často,“ píše ostře politolog.

Hradu pak navrhuje, aby se pořídil kromě zařízení, které měří, zda v tekutině není metanol, i alkohol tester. „Jakmile pan prezident onemocní zrádnou virózou, například po návštěvě ruské ambasády, kde bujaře pěje, mohl by dát určený úředník panu prezidentovi za přítomnosti státního notáře ‚dýchnout‘, aby pak zlé jazyky netvrdily, že byl prostě ‚vožralej jak prase‘,“ navrhuje Pehe.

Na příběhu z povídky Jaroslava Haška pak ukazuje to, co je podle něj stěžejní: alkohol se pít může, pokud člověk není za volantem nebo to nedělá příliš často. Mělo by se o tom ale mluvit na rovinu. „Ponaučení je, že se alespoň občas vyplatí říkat pravdu a nedělat z lidí blbce,“ dodává Pehe.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…