Petr Fiala vyhlašuje: Obsadíme kraje! Mluvil o koalicích s ANO, ale pak do toho přimotal mafii

03.07.2020 20:06

Současný šéf občanských demokratů Petr Fiala, který stranu řídí už šest let, chce aby se po krajských volbách vrátila na posty hejtmanů. Je přesvědčen, že voličům nabízí nejen kvalitní program, ale také silné kandidáty. V rozhovoru pro INFO.CZ nevyloučil koalici s hnutím ANO a okomentoval také situaci hnutí ANO v Brně.

Petr Fiala vyhlašuje: Obsadíme kraje! Mluvil o koalicích s ANO, ale pak do toho přimotal mafii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

Anketa

Sledujete i letos seriál Chalupáři?

38%
62%
hlasovalo: 6550 lidí
Ambicí ODS je řídit některé kraje: „Základní cíl je posílit v krajích, což také znamená některé kraje vést. Musím připomenout, že ODS nyní nemá ani jednoho hejtmana, což pro ni není dobré a musíme to změnit,“ uvedl Fiala k podzimním krajským volbám.

„Do těchto voleb jdeme s kvalitním programem a velmi silnými týmy, jejichž součástí je celá řada velmi kvalitních politiků, spousta starostů, lidí z praxe. Už několikrát jsem řekl, že máme nejsilnější kandidátky, o čemž jsem skutečně přesvědčený,“ zdůraznil předseda ODS.

Prioritou je podle něj uspět ve volbách, pokud možno je vyhrát, a teprve pak se bavit o koalicích. „O co nám jde především, je, aby všechny kraje pokud možno co nejlépe fungovaly. A tomu přizpůsobíme naši strategii po volbách. Jediné, co mohu vyloučit, jsou koalice s komunisty. A samozřejmě chceme dělat svoji politiku, takže budeme upřednostňovat středopravicové koalice,“ upřesnil.

Umí si prý představit, nejen na jižní Moravě, že by šli do koalice s hnutím ANO: „My ty koalice už teď někde máme. Protože to závisí na konkrétní situaci v tom kterém regionu. Uvedu příklad: v Moravskoslezském kraji jsme utvořili koalici s hnutím ANO, a určitě jsme neudělali špatně. Moravskoslezský kraj je příklad, že se dá dělat rozumná politika i v takovéto konstelaci,“ řekl s tím, že kraj od kraje to bude samozřejmě odlišné.

Je třeba odlišovat vysokou politiku a Andreje Babiše s jeho monumentálním střetem zájmů, od té krajské, kde se volí pro uskutečňování vlastní politiky to, co jde a co je rozumné. „Ale ještě jednou: Samozřejmě budeme preferovat středopravé koalice, pokud by ale někde hrozily koalice socialistů s komunisty anebo s jinými extrémy, budeme k tomu přistupovat jinak,“ doplnil Fiala.

Stranou nezůstaly ani problémy hnutí ANO v Brně. Tady se podle něj v úplně jasném světle ukazuje, co ANO reálně představuje: Celé roky tady ve veřejných prohlášeních Andreje Babiše slýcháme cosi o Palermu a je to brněnské hnutí ANO. Nechutný příběh. Hnutí, které nám tady celé roky vykládá, jak je antikorupční, nakonec po několika letech ve vládě skončí jako mafiánská struktura s obrovskou ostudou, a musí se samo rozpustit,“ uzavřel předseda ODS.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…