Politik se podivil příběhu, že muž otěhotněl. Za nenávist má blok od Twitteru

18.05.2021 22:34

Člen španělské konzervativní strany Vox Francisco José Contreras si dovolil konstatovat biologická fakta a dočkal se blokace účtu od sociální sítě Twitter. V reakci na článek o transgender muži, který řekl, že porodil holčičku, a identifikoval se jako její otec, totiž konstatoval, že „muž nemůže otěhotnět, protože nemá dělohu ani vaječníky“. Podle sociální sítě se tím politik dopustil „nenávistného projevu“, informuje Echo24.cz.

Politik se podivil příběhu, že muž otěhotněl. Za nenávist má blok od Twitteru
Foto: ČPZP
Popisek: Kojenec - ilustrační foto

„Kdyby mi někdo před čtyřmi nebo pěti lety řekl, že o mně bude informovat Fox News kvůli výroku, že muž nemůže být těhotný, zeptal bych se ho, co kouří (škoda že i Fox News nyní spadá mezi krajní pravici),“ pozastavoval se Contreras ve svém facebookovém příspěvku.

„Nenávistný tweet (který jsem byl nucen smazat) říkal, že muž nemůže otěhotnět, nemá totiž dělohu ani vaječníky. Příště zkusím napsat, že dva plus dva rovná se čtyři,“ reagoval Contreras na uzamčení svého twitterového účtu. Jedná se podle něj o „fašismus“.

Původní zdroj ZDE.

Contrerasovi Twitter zablokoval účet na dvanáct hodin. Jako důvod uvedl, že svou poznámkou porušil politiku sítě týkající se nenávistných projevů. Jeho příspěvek podle sítě spadá mezi ty, které mohou ohrožovat, obtěžovat nebo podporovat násilí na lidech na základě jejich rasy, etnického původu, národnosti, sexuální orientace, pohlaví, genderové identity, náboženství, věku, zdravotního postižení nebo nemoci.

Nehodlá ustupovat tomu, že Twitter vnucuje pokroucený a antropologicky nesprávný pohled na svět. „Biologická fakta by neměla být považována za ‚projevy nenávisti‘. Je to biologie, ne fanatismus,“ řekl Contreras serveru LifeSite News, že bude i nadále říkat pravdu o lidské přirozenosti, dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …