Pošlete nám 444 korun, nabádá PRAHA SOBĚ. V jejím čele přitom stojí muž, který má deset funkcí a vydělá miliony

21.04.2018 14:48

„Náš lídr Jan Čižinský bude mít narozeniny! A protože jsme transparentní, provaříme, že mu bude čtyřicet. Přemýšlíte, jak s naším kandidátem na primátora tohle jubileum oslavit? Podpořte nás skrze transparentní účet a pošlete 444 korun. Zpráva pro příjemce je ideálním místem pro gratulaci!" Toto není aprílové sdělení, nýbrž skutečný příspěvek na Facebooku, který před několika dny uveřejnilo hnutí PRAHA SOBĚ.

Pošlete nám 444 korun, nabádá PRAHA SOBĚ. V jejím čele přitom stojí muž, který má deset funkcí a vydělá miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starosta Prahy 7 Jan Čižinský

O tom, jak je Jan Čižinský výkonným politikem, jsme jako jediné médium informovali už koncem minulého roku. Čižinský vedle toho, že je starostou na Praze 7, zvládá také mnoho dalších funkcí. Kromě starostování je ještě poslancem za KDU-ČSL, kde je také členem, ale zároveň i ověřovatelem dvou sněmovních výboru. Petičního výboru a výboru pro životní prostředí. Ve sněmovně působí i v podvýborech. Je členem a zároveň předsedou podvýboru pro ochranu přírody a krajiny a také členem a současně ověřovatelem podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení.

Dále působí jako lídr spolku Praha sobě. Je zastupitelem na pražském magistrátu, kde je zároveň místopředsedou výboru pro výchovu a vzdělávání, členem komise Rady pro udělování grantů Celoměstských programů podpory vzdělávání na území Prahy a členem komise Rady pro udělování grantů v oblasti volného času a mládeže. Z výkonů všech svých funkcích během čtyřletého volebního období vydělá několik milionů.

I přesto se Čižinský rozhodl rozšířit pole působnosti tím, že se bude ucházet o post primátora za PRAHU SOBĚ. Tato "skupina" o sobě mimo jiné uvádí: „Nejsme politická strana, chceme do zastupitelstva magistrátu kandidovat na občanské kandidátce. A v takovém případě nám zákon ukládá povinnost předložit petici s podpisy 7 procent obyvatel Prahy. Pokud potřebný počet podpisů neshromáždíme, nebudeme kandidovat."

Při pohledu na transparentní účet u FIO banky je vidět, že gratulantů se doposud našlo třináct. Celková výše zůstatku činí 134.876 korun. A co všechno přispěvatelé Janu Čižinskému píší? „MÁME PRAHU RÁDI. PROTO PODPORUJEME," konstatuje jeden z nich. „Vše nejlepší, hodně sil a elánu! Jde o velkou věc!!!" uvádí další. "PRAHA SOBE JENDOVI PRAHA SOBE JENDOVI," dodala jiná přispěvatelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…