Praha: Drama u Babiše. A roztržka s novinářem

06.10.2018 18:11

Výsledky hnutí ANO v Praze se začínají vylepšovat. Rýsuje se dramatický souboj ODS, TOP 09/STAN, Prahy sobě, Pirátů a ANO. Všechny subjekty mají 16-17 procent a jak se sčítají další okrsky, roste výsledek právě Babišova hnutí. Největší sídlištní okrsky, kde Babiš pořádal mohutnou kampaň, ještě budou přitom sečteny. Do štábu pražského ANO dorazila středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Praha: Drama u Babiše. A roztržka s novinářem
Foto: Screen: ČT
Popisek: Andrej Babiš v superdebatě ČT.

Jermanovou prý výsledek pražských voleb mimořádně zajímá, protože její kraj musí s Prahou spolupracovat. Proto věří, že z komunálních voleb vzejde taková reprezentace, se kterou se jí bude dobře kooperovat. Hlavním tématem, ve kterém chce spolupracovat, je stavba vnějšího pražského okruhu. „Jsem velmi zvědavá, jak budou pražští politici plnit ty sliby, které před volbami dávali,“ řekla novinářům.
 
Mezi novináři si ale vzal slovo novinář Radek Bartoníček, který nedávno psal i o kauzách hejtmanky Jermanové a nyní chtěl vědět, zda si politička nemyslí, že její kauzy před volbami hnutí ANO poškodily. „Pane Bartoníčku, já mám svědomí čisté. A vaše reportáže, kterými se mě snažíte pošpinit, jsou čistě účelové“.
 
Hejtmanka zopakovala, že podnikatele Horáčka, se kterým je spojována, nikdy neviděla. A proti nařčením, která se o ní píší, se hodlá bránit soudně. „Protože ono to nepoškozuje jen moje jméno, ale poškozuje to celé hnutí ANO,“ vysvětlila.

Přišla Krnáčová. A rychle zmizela

Krátce poté vypukl mezi novináři značný rozruch a všichni se hrnuli ke vchodu. Za  cvakání spouští fotoaparátů a svitu kamer mezi nimi prošel vysoký blonďatý muž, podle novinářů primátorský kandidát Petr Stuchlík. Jeho příchod byl mluvčí ANO Lucií Kubovičovou už dlouho avizován a novináři na něj již byli „nastartovaní“.

Muž prošel mezi novináři do části vyhrazené kandidátům ANO, před kterou se shromáždili fotografové a kameramani. „Já ho mám už u výtahu,“  hlásila jedna z fotografujících novinářek.

Po chvilce ale vyšel značně rozpačitý pracovník štábu ANO. „Až dorazí pan Stuchlík, tak vám jej rádi přivedeme, ale toto bohužel nebyl on,“ oznámil novinářům, kteří se zklamaně rozešli zpět ke svým stolkům.
 
O pár minut později byli novináři uspokojeni, když se ve dveřích objevila tentokrát reálná primátorka Adriana Krnáčová. Mezi kamerami prošla svižným tempem a na prosbu o rozhovor odpověděla, že později.

ODS má v tuto chvíli necelých 18 procent hlasů, hnutí Praha sobě 16 procent hlasů, Piráti mají přibližně 17 procent. Koalice vedená Jiřím Pospíšilem (TOP 09) klesá k 15 procentům. Naproti tomu hnutí ANO stoupá. O pů osmé večer má něco málo přes 16 procent hlasů.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…