Praha nevýhodně prodala pozemky. Ztráta je 80 milionů

16.07.2012 17:38

Náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09) podal trestní oznámení na soukromé osoby a subjekty kvůli nevýhodnému prodeji pozemků z roku 2010 na Opatově. Rozhodl se tak na základě auditů, které zjistily, že Praha přišla o 78,8 milionů korun.

Praha nevýhodně prodala pozemky. Ztráta je 80 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

"Jedná se o naprosto evidentní rozkrádání veřejných prostředků. A já jako veřejný činitel mám ze zákona povinnost v takovém případě podat trestní oznámení," prohlásil Hudeček. Trestní oznámení hlavní město podalo ve věci úplatkářství a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky.

Cena za metr čtvereční je dvojnásobná

Uhrazení milionů bude město žádat po firmě Apogeo Esteem, která nechala podezřelý znalecký posudek zpracovat. Trestní oznámení padlo konkrétně podle Hudečka na soudní znalkyni Andreu Paslerovou, která posudek podepsala, a zhotovitele posudku Ivana Korčáka.

Z auditů a právní analýzy vyplývá, že do celého podezřelého prodeje se zřejmě zapojili i členové představenstva společnosti a bývalí majitelé pozemků sousedních pozemků.

Praha v roce 2010 prodala devět pozemků u metra Opatov o výměře 38 tisíc metrů čtverečních za výrazně podhodnocenou cenu soukromé firmě Starochodovská. Za metr čtvereční společnost zaplatila 1900 korun, přitom odhadovaná cena v místě je minimálně dvojnásobná.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…