Přejel muže, pil a utíkal před policisty. Ale není to Janoušek. Dostal 8,5 roku

12.05.2012 15:29

Srazil ženu, nepomohl jí a ujel. V krvi měl alkohol a také se snažil utéct policistům. Při vyšetřování nehody telefonoval, byl v podroušeném stavu odvezen k výslechu, po němž byl propuštěn. Řidičský průkaz mu odebrán nebyl, jelikož ho u sebe prý neměl. Pár týdnů nato odcestoval na dovolenou do zahraničí.

Přejel muže, pil a utíkal před policisty. Ale není to Janoušek. Dostal 8,5 roku
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Jakub Juřena z Březolup přejel schválně na parkovišti svým terénním vozem muže. Ten utrpěl tak vážná zranění, že později v nemocnici zemřel. Juřena dostal 8,5 roku vězení. Jak dopadne lobbista Janoušek? Nad tím se zamýšlel Tomáš Syrovátka v sobotní MF Dnes.

“Janoušek čelí podobnému obvinění jako Juřena – podle mínění policie srazil 23. března svým porsche jedenapadesátiletou Vietnamku úmyslně. A nešlo tedy o nehodu,” píše Syrovátka. Vietnamka sice nezemřela, ale Janouškovi přitíží pár promile, které měl v inkriminovanou dobu v krvi.

Žena také ve středu poprvé od nehody vypovídala na policii, kam došla s pomocí berlí a svého právníka, Josefa Lžičaře. Teď se po kouskách dostává na světlo světa její výpověď. “Stala se nehoda, kterou asi nikdo nechtěl, měla jsem jen smůlu,” řekla. Podle Syrovátka se tím ale soud ani žalobci nemusí řídit a zajímají je jen okolnosti, za kterých se událost odehrála.

“Vzhledem k tomu, že Janoušek řídil silně opilý, což je samo o sobě trestný čin, a ještě poté utekl, však právníci nepředpokládají, že by případ neskončil před soudem,” míní Syrovátka. I kdyby soud jeho čin nakonec kvalifikoval jako čin z nedbalosti, tak by to Janouškovi stejně moc nepomohlo – neposkytl sražené ženě první pomoc. A v tom případě by mohl dostat až pět let za mřížemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…