Prohráli volby a stejně vládli. Meloniová oslovila svět. Fašismus? Ne

15.08.2022 10:35 | Ze sítí

O italské straně Bratři Itálie a její předsedkyni Giorgii Meloniové se můžete z některých médií dozvědět, že je radikálně či extrémně pravicová, nebo že její volba potěší Kreml. Nyní se favoritka podzimních italských voleb rozhodla na YouTubu oslovit světové společenství a vyvrátit fámy, které o ní levicový a liberální „mediální kartel“ šíří.

Prohráli volby a stejně vládli. Meloniová oslovila svět. Fašismus? Ne
Foto: Repro Youtube
Popisek: Giorgia Meloni

„Jmenuji se Giorgia Meloniová, je mi 45 let a jsem předsedkyní politické strany italských konzervativců Bratři Itálie,“ představila se atraktivní kandidátka anglicky hovořícímu publiku ze své pracovny.

V minulých dnech si prý v mezinárodním tisku přečetla, že je před podzimními italskými volbami „nebezpečím pro demokracii“ a také že ohrožuje italskou, evropskou a mezinárodní stabilitu.

„Četla jsem, že volební vítězství Bratrů Itálie prý bude katastrofou, která povede k nástupu autoritářství, italskému odstoupení od eura a podobné nesmysly. Nic z toho není pravda,“ ujistila.

Tuší ale, odkud fouká vítr. „Jsem přesvědčena, že tyto články byly inspirovány mocným mediálním kartelem levice, který je speciálně u nás v Itálii velmi silný po redakcích, newsroomech a televizních programech,“ tuší kandidátka. Italská veřejnost podle ní ví o tomto novinářském kartelu a jeho předsudcích své, obrací se proto na mezinárodní publikum, kterému nemusí být tolik jasné, o co jde.

„Já kategoricky odmítám tenhle absurdní narativ,“ říká jasně kandidátka. Pak se rozpovídala o tom, jak levicová Draghiho vláda poškozovala italské voliče. A důvodem nebyla její opozice, jak média píší, ale vnitřní neshody v koalici, kvůli kterým se nakonec tamní vláda rozpadla.

Připomeňme, že Bratři Itálie byli jedinou stranou, která nebyla přizvána do Draghiho koaličního projektu, který tvořily všechny další parlamentní strany, ale jejich spory vedly v červenci k demisi vlády.

„Itálie potřebuje jednotnou vládu s jasnou vizí, která nestráví celý rok hádkami o rozdělení peněz (spor ministerstev o rozdělení bruselských dotací, který byl hlavní příčinou pádu Draghiho vlády), ale dokáže ty peníze skutečně investovat a rozvíjet naší zemi.“

Itálie již více než deset let žije pod kompromisními vládami proevropských sil. Široké koalice prakticky vymazaly jakoukoliv skutečnou opozici. „Mnoho stran zde zůstalo ve vládě i po velmi špatných volebních výsledcích,“ připomněla. Vedlo to ke stagnaci a poklesu země po všech směrech.

„Pod vládou levice se stát stal nepřítelem svých obyvatel, narůstalo omezování osobních svobod. A svoboda je pro nás tím nejdůležitějším slovem, naším kompasem,“ zdůraznila.

Bratři Itálie chtějí být stranou, která jednoznačně deklaruje svou vizi, a s ní budou buď řídit vládu, nebo budou jednoznačnou opozicí.

Meloniová odmítla tezi některých, že italská pravicová politika při svém důsledném uplatňování končí v podobě fašismu. Nacismus a komunismus, dvě totality dvacátého století, k sobě podle ní mají mnohem blíže a dodnes bohužel přežívají v řadě zemí a levice stále opakuje tragické chyby.

„Podle stejného kompasu dnes bojujeme proti dnešnímu omezování demokracie,“ ujišťuje předsedkyně.

Levicové strany jsou podle ní frustrované, protože lidé před volbami deklarují zájem volit změnu v podobě Bratrů Itálie. „Italští konzervativci jsou baštou svobody a západních hodnot,“ ujistila. A to, jak je účelově prezentují jejich odpůrci, na tom nemůže nic změnit.

„Je křišťálově jasné, že stojíme na straně Západu, což jsme naposledy demonstrovali, když jsme jasně odmítli ruskou brutální agresi proti Ukrajině. Naším postojem je Evropa, která bude reprezentovat skutečné hodnoty a zájmy svých obyvatel. Itálii chceme vrátit její dynamiku. Jsme loajální, upřímní a odhodlaní lidé a jsme připraveni začít novou éru stability, svobody a prosperity, ať se to levičákům líbí, nebo ne,“ uzavřela své předvolební video.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…