Prymulu na ně! V Americe to zkusili po dobrém. A venku jich bylo plno. Imb*cilů

23.03.2020 16:00

V Čechách se nad lidmi, kteří „popíjejí v parku“ rozčiloval ministr vnitra Hamáček. V Americe už se schyluje k podobným opatřením, už byla přikázána „bezpečná vzdálenost“. Ale v Kalifornii ani na Floridě lidé nechtěli poslechnout. A tak se začalo zavírat. Ale problémy jsou i v Evropě.

Prymulu na ně! V Americe to zkusili po dobrém. A venku jich bylo plno. Imb*cilů
Foto: Repro Twitter
Popisek: Na Floridě si někteří z viru hlavu nedělají

Anketa

Vadilo by vám, kdybyste kvůli koronaviru nemohli v létě cestovat do zahraničí?

82%
hlasovalo: 35611 lidí
Amerika pomalu, ale jistě zavádí opatření proti šíření koronaviru. Již 19. března vydal guvernér nejlidnatějšího státu, Kalifornie, zákaz vycházení kromě nutných výprav pro jídlo, léky a do zaměstnání. Nicméně dodal, že policie nebude zákaz vycházení vymáhat. „Nemyslím si, že lidem v Kalifornii musí státní složky vysvětlovat, že správné je se chránit a izolovat, prohlásil s tím, že věří, že Kaliforňané poslechnou a budou se chovat správně. A ti, kdo vyjdou ven, mají dle guvernéra dodržovat bezpečnou vzdálenost cca 2 metry.

Jak to dopadlo? Dle dnešní reportáže CNN se guvernérovými slovy v Kalifornii moc neřídili a na pláže, do přírody a parků vyrazily o víkendu doslova davy. O dodržování bezpečné vzdálenosti také nemohla být řeč.

Města tak sahají po uzavírkách parků a zákazech parkování u pláží. Příkladem jde starosta Los Angeles Eric Garcetti. „Tenhle víkend jsme viděli příliš lidí pohromadě na plážích, v přírodě a v parcích. Takže zavíráme parky ve městech a parkoviště u pláží. To neznamená, že máte jít jinam. Myslíme to vážně. Zůstaňte doma a zachraňte tím životy,“ napsal na Twitteru.

K uzavírce pláží se přidalo město Santa Monica, v Malibu přibyla nová doporučení pro dodržování bezpečné vzdálenosti a zavřeny byly parky ve vlastnictví města. V dalším městě starosta upozornil, že se lidé mohou jít projít, ale mají dodržovat bezpečnou vzdálenost. A nehrát týmové sporty.

Ani na východním pobřeží Spojených států nebyli obyvatelé příliš poslušní. Zatímco v Kalifornii se plnily pláže, na Floridě se pro změnu pořádaly večírky na lodích. Opět nemohla být řeč o dodržování bezpečné vzdálenosti. A tak se jeden z okresů rozhodl uzavřít kotviště pro rekreační plavby.

 

O tom, jak lidé porušují zákon, informovala také televize Fox. Ať už v Německu, ve Španělsku, nebo ve Francii, všude se prý najdou tací, kterým jsou zákazy proti srsti. „Někdo si myslí, že je hrdina, když ta pravidla porušuje,“ pravil francouzský ministr vnitra a dodal: „Ne, nejste. Jste imbecil, nebezpečný hlavně sobě.“ Francie totiž v pátek vyslala policisty na nádraží, aby zabránila lidem v cestách na chaty a do rekreačních středisek. A zavřená je i promenáda okolo Seiny v Paříži.

K uzavírce pláží došlo i ve vzdálené Austrálii, kde policii pobouřily fotky z pláží v Sydney. V New Yorku začal v neděli o půlnoci platit zákaz shromažďování, ale do té doby prý místní taktéž na bezpečné vzdálenosti příliš nedbali.

V Bavorsku si Markus Söder prý postěžoval, že stále probíhají „corona party“ a někteří mladí lidé „kašlou na staré a řvou ‚korona‘ z legrace“. Ve Španělsku pak hlídají, aby se lidé nesrocovali, helikoptérami. A nejkřiklavější případy pak zveřejňují na sociálních médiích, jako například muže, který ven vyrazil v kostýmu Tyrannosaura rexe. V Katalánsku pro změnu jeden muž na vodítku vodil kozu, protože venčit zvířata je dovoleno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…