Půjde vám o kejhák. Pozor na Pavla. Klára Samková varuje ODS

16.01.2023 4:46 | Komentář

Proč by měli Don Pedro, Don Pablo, ba i Věra Lukášová volit Andreje Babiše. Tak nazvala publicistka a aktivistka Klára Samková své zamyšlení před druhým kolem prezidentských voleb. Pod Petrem Pavlem se podle ní dají očekávat i výrazně horší věci, než billboardový klid a řád.

Půjde vám o kejhák. Pozor na Pavla. Klára Samková varuje ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková se vyjádřila ke své kauze s Jankem Kroupou a oznámila nominaci na zástupkyni ombudsmana

Všichni nenávidíte povinnou školní četbu, že jo… A tak jste určitě „skipli“ i snad poslední životní dílko Boženy Benešové, ve kterém si nedospělá dívenka povídá se svými dvěma míči – zloduchem Donem Pedrem a šlechetným Donem Pablem. A s jejich pomocí se učí rozlišovat, co je dobré a co je zlé.

My se máme také naučit rozlišovat, co je dobré a co je zlé, a navíc jsme dopadli úplně naopak, než nám doporučuje tzv. ignaciánské rozlišování, vypracované sv. Ignácem z Loyoly, jehož základem je rozlišování mezi „dobrým a lepším“.

My se budeme zabývat rozlišováním mezi zlým a zlejším, respektive mezi špatným a mezi průserem totálním.

33 let po sametové revoluci (hle, Kristovy roky…) si za prezidenta vybíráme ze dvou nomenklaturních kádrů Komunistické strany Československa. A ze dvou lidí, kteří měli co do činění s tajnými zpravodajskými silami státu.

Protože se nám 33 let vtlouká do hlavy, že „komouš jako komouš“ a „estébák jako estébák“, má mnoho lidí tendenci oba kandidáty posuzovat podle toho, jak má který z nich fešně zastřižen fousy. (Aby bylo jasno: i když mi je šedesát a jsem teda zatraceně mimo soutěž, podotýkám, že ani jeden z nich fakt není můj typ...) Rozlišovací znaky však zůstávají, a to zůstávají podstatné. Protože za těch 33 let už ledaskdo ledasco zapomněl, dovolím si oprášiti své i vaše vědomosti a pokusím se to vysvětlit blbuvzdorně i mladší generaci, která trpí představou, že historie začala jejich narozením. (Já vím, nemůžou za to, cpou jim to do hlaviček od narození.)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Klára Samková

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Skvělé, paní doktorko, mluvíte mi z duše., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseChristian , 16.01.2023 13:58:34

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…