Putin je vrah. Běž domů, Ivane. Před ruskou ambasádou se celou neděli protestuje

18.04.2021 16:14

Před ruskou ambasádu v Praze přišlo několik desítek lidí, aby vyjádřili svůj nesouhlas v souvislosti s informacemi, které v uplynulých hodinách vyplavaly na povrch. Jde o to, že za sedm let starými výbuchy v muničním skladu ve Vrběticích údajně stojí agenti ruské tajné rozvědky.

Putin je vrah. Běž domů, Ivane. Před ruskou ambasádou se celou neděli protestuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milion chvilek zorganizovalo protest před ruskou ambasádou v reakci na poslední zprávy o výbuchu ve Vrběticích

Za poslední uplynulou hodinu se před ruskou ambasádou v Praze shromáždili lidé, podle ČT24 více než desítky. Od zhruba 11. hodiny dopolední tam byli jednotlivci, demonstranti i policisté. 

„Byla zde třeba skupinka, trojice protestujících, proti celkově ruské politice. Proti tomu, jak je třeba zacházeno s ruským aktivistou Alexejem Navalným. Ti vyjadřovali svůj protest pouze za pomoci transparentů a v tichosti. Pak se zde objevila také skupinka asi pěti lidí, kteří zazpívali píseň Běž domů, Ivane, a zase odešli. Během uplynulé hodiny se zde nashromáždilo mnohem více policistů, také policistů v civilu, a také lidí,“ informoval z místa reportér ČT24. 

Na místě je také petiční stánek, kde lidé mohou podepisovat a tím se přiklonit k prozápadnímu směřování České republiky, k podpoře Evropských hodnot a podobně. „Jak bylo vidět, jsou zde také příznivci Severoatlantické aliance,“ dodal reportér. 

Lidé podle něj přišli na místo vyjádřit nesouhlas a znepokojení z informací, které vyplavaly na povrch včera. Panuje totiž důvodné podezření, že za explozemi v muničních skladech v areálu ve Vrběticích v roce 2014 stojí agenti ruské vojenské rozvědky GRU. 

Na procházku kolem ruské ambasády mimo jiné zval i spolek Milion chvilek na svém facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…