Rathova loajální mluvčí: Pracovala bych pro něj znovu

16.07.2012 18:08

Bývalá mluvčí Středočeského kraje Berill Mascheková musela po kauze Davida Ratha odejít. Serveru iDNES.cz popsala exhejtmana jako pracovitého člověka s dobrými argumenty, kterého nechce špinit. Bývalé radní, kteří se od většiny jeho kroků distancovali, odsuzuje.

Rathova loajální mluvčí: Pracovala bych pro něj znovu
Foto: tan
Popisek: Vicepremiér u Rathova projevu usnul

Rathovo zatčení byl pro Maschekovou šok. O tři dny později jí nová hejtmanka Zuzana Moravčíková doporučila k ničemu se nevyjadřovat, nechala jí zablokovat počítač a vyzvala ji k tomu, aby odešla. „Hejtmanka mi řekla: Berill, potřebuju se zbavit Davidových lidí. To bylo jediné, co jsem od ní slyšela. Nemám s kauzou nic společného, profesně jsem nepochybila, neviděla jsem k rezignaci důvod,“ popisuje bývalá mluvčí.

Rath je podle ní v soukromí milý a chytrý a jeho demagogické chování vnímala tak, že chtěl pro kraj to nejlepší. „Byl kritizován za to, jak vystupuje, ale já to vnímala tak, že chce, aby se kraj rozvíjel. Bohužel u ostatních radních jsem takovou snahu neviděla, nebyli tak akční. Možná proto začaly ty kritiky, že byl vůdce a ostatní byli upozaďováni. Byl ale opravdu pracovitější než zbylí radní dohromady,“ řekla iDNES.cz Macheková a dodala, že všichni mají svůj vlastní mozek a mohli Rathovi oponovat, téměř nikdy to ale nedělali.

Bývalá mluvčí nyní uvažuje o tom, že půjde své zkušenosti využít do politiky, nejraději by kandidovala jako nestraník. „V komunální politice by to mělo být o osobnostech a věcném řešení problémů, ne o stranách,“ uvedla. Pro Ratha by ale podle svých slov pracovala znovu. „Asi jo,“ odpověděla na tuto otázku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …