Rathovi advokáti uvádějí na pravou míru: Klient se při výslechu spletl

30.05.2012 22:32

Trestně stíhaný poslanec David Rath se podle svých advokátů spletl. Dříve totiž uvedl, že byl při jeho výslechu, kdy se rozhodovalo o uvalení vazby, přítomen i šéf Útvaru zvláštních činností Tomáš Almer. Podle Rathova advokáta Romana Jelínka byl při výslechu místo něho přítomen Almerův blízký člověk a policista.

Rathovi advokáti uvádějí na pravou míru: Klient se při výslechu spletl
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

"Musíme uvést na pravou míru fakt, že oproti původnímu tvrzení pana Ratha nebyl pan Almer přítomen jeho výslechu. Náš klient se jednoduše spletl,” uvedl na setkání s novináři Jelínek. Podle něho je ale zvláštní, že se před výslechem nesepsal seznam všech policistů, kteří byli přítomni. Jejich jména se nedají dohledat ani v policejním protokolu.

Advokáti Ratha se snaží zpochybnit i samotné zadržení poslance a následný nález velkého množství peněz. “Našemu klientovi řekli, ať vydá úplatek, on samozřejmě o žádném nevěděl,” řekl Jelínek.

Žádné další peníze se podle advokáta v domě Ratha nenašly. Advokát Adam Černý pak vysvětluje nález velké sumy peněz u Rathova otce. “O této částce informoval policisty již při výslechu s tím, že jsou jeho otce. Mělo tam být deset miliónů korun.”

Nejasné je podle advokátů i samotné zadržení poslance s údajným úplatkem sedmi milionů korun, který si nesl v krabici od vína. "Pan Rath dostal v Rudné u Prahy černou neprůhlednou tašku, ve které byla krabice. Samotnou krabici neotevíral. Peníze v krabici našli policisté až v sídle protikorupční policie v Dlážděné ulici," vysvětloval Černý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…