Razie na „luxusní feťáky“: I policie zírala. A pak přišla SMS, zíráte vy

22.03.2021 7:36

Stejně jako na podzim, i teď se podle zjištění policie konají ilegální party. Ovšem tato byla trochu jiná. Jeden z účastníků se vyfotil na sociálních médiích a policii označil. A ta pak na místě zajistila 40 lidí a pár sáčků kokainu. Vysvětlení? Jeden pracovník si přivedl „partu kamarádů“ a management prý nic nevěděl. Ale na internetu se pařícím dostalo podpory.

Razie na „luxusní feťáky“: I policie zírala. A pak přišla SMS, zíráte vy
Foto: Repro Policie ČR
Popisek: Přerušená party v pražském baru Black Angel's

Zatímco jaro 2020 bylo poměrně prosté zpráv o nelegálních večírcích, už na podzim se začaly objevovat tajně otevřené podniky a některé jsou i přes odpor vlády a denní návštěvy policie otevřené i veřejně.

Anketa

Byl by Ivan Bartoš dobrý premiér?

1%
97%
2%
hlasovalo: 21204 lidí

Jedna taková party se odehrála v noci z pátku na sobotu a účastníci se zřejmě nedrželi zpátky. Jak policie uvádí, v Black Angel’s baru na pražském Staroměstském náměstí se bavilo 40 lidí. Policie, která se k nim chtěla dostat, musela přestřihnout zámek. A kromě bavících se účastníků party a alkoholu našla i několik sáčků s kokainem.

Jak se policie o této oslavě dozvěděla, naznačila na twitteru: „Těžko říct, jestli jde o vrchol drzosti nebo hlouposti, když někdo v ‚uzavřeném‘ baru v centru Prahy šňupe kokain a ve stories, která při tom umísťuje na svoje sociální sítě, nás ještě označí.“

Dle deníku Expres patří bar Petru Bauerovi, kterému se snažili dovolat se žádostí o vysvětlení. To nakonec přišlo z jiného čísla prostřednictvím SMS: „Dobrý den, v našem baru funguje rozvážková služba koktejlů, která není omezena vládním nařízením. Na místě byli zaměstnanci včetně barmanů, úklidu, ostrahy, kteří tam v pátek pracovali do půlnoci. Snažíme se tak zmírnit škody, které napáchala pandemie covidu-19. Jeden z našich spolupracovníků si bohužel na nikým neschválenou oslavu přivedl partu kamarádů, kterou tam zastihla policie. Jedná se jednoznačně o pochybení a tvrdě ho postihneme. Na místě bohužel nebyl nikdo z manažerů, jinak by k takové věci nikdy nedošlo. Píši vám jako provozní baru, ale nepřeji si zveřejnit své jméno. Děkuji za pochopení.“

Přísný trest žádá starosta Prahy 1, Petr Hejma. „Je to neodpustitelné, co se tam stalo. Tvrdost musí být maximální,“ říká, ale uznává, že přestupkové řízení nevede on.

Reakce přišly i v diskusi na twitteru. „Když jde o party mlaďasů někde ve sklepě, tak to jde. Když jde o Volného ve Sněmovně, tak se kolem něj dá plexisklo. Hlásím, že rozumím,“ glosoval situaci instruktor sebeobrany Pavel Houdek.

„Blbost? Drzost? Provokace? A možná všechno dohromady. Ale především, známka vypatlaného, chorého mozku feťáka. Protože normální člověk by to rozhodně nesdílel,“ tvrdil Václav Nový.

Za oslavující mládež se postavil naopak „idealista“ František Matějka, předseda Centra nezávislosti České republiky. „Pořád věřím, že naprosto drtivé většině příslušníků Policie České republiky je fyzicky špatně a mají výčitky svědomí, když je operační pošle do restaurace proti pár lidem, kteří nikomu nic neudělali,“ prohlásil.

A zastánců měli účastníci party v komentářích více, stejně tak jako se našli kritici policie. „Mají zhasnuto, na dveřích zámek, hudbu na minimum, ale policajty neoklamou. Benda měl rozsvíceno, dveře dokořán, před budovou dvacet limuzín, vevnitř se tančilo na stolech a hošani to nemohli najít. Má to tak někdo ale štígro,“ pochválil ironicky policii jeden muž.

„Škoda že Vás takhle neoznačila Deza při otravě Bečvy, co?“ rýpl si Tomáš Halfar. „Je super, že cajti jsou schopni něco vyřešit, jen když je někdo označí,“ podotkl Vladimír Müller, že policisté se u tohoto případu příliš nenadřeli.

„Proboha, mladí blbci no, tak se zase alespoň mají čím zaplnit česká covidová média a svědci covidovi mají zase úhlavního nepřítele, jak jsem si všiml v diskusích. Všichni spokojení. Ale proti papalášům si nedovolíte, že ano, raději něco takového, ať to zase Hamáček má na koho házet,“ tušil u policie skrytý motiv Lukáš Herzán.

„Jo, taky bych si zašla někam na party. Nebo do obchodu koupit si něco na sebe. A taky bych si to chtěla mít kam vzít, třeba na přednášku do školy. Nebo bych si zašla do kina a na jídlo s přáteli. Jenže to nejde a tímhle stupidním čecháčkovským odporem se to rozhodně dřív nevrátí,“ komentovala pak Karolína Kordačová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…