Ředitelka Opavské kulturní organizace ke konci srpna rezignuje

03.07.2018 11:49

Opava 3. července (ČTK) - Ředitelka Opavské kulturní organizace (OKO) Jana Hynarová ke konci srpna rezignuje. Vysvětlila to osobními důvody. ČTK to dnes řekl mluvčí města Roman Konečný. Vedení Opavy tak bude po šesti letech hledat šéfa této příspěvkové organizace. Předchozí ředitelku vedení radnice odvolalo pro manažerská selhání.

Ředitelka Opavské kulturní organizace ke konci srpna rezignuje
Foto: nm.cz
Popisek: Slezské zemské muzeum v Opavě

"Paní ředitelka se rozhodla skončit na postu z osobních důvodů, a to k poslednímu srpnovému dni. Jsem, rád, že máme dostatek času na to, aby v klidu mohla svou funkci předat. Zároveň bych jí moc rád poděkoval za práci, kterou pro kulturu ve městě vykonala, což šlo vidět například na divácky velmi navštěvovaných akcích a výstavách. Myslím si, že za bezmála šest let ve vedení této organizace odvedla kus dobré práce," řekl primátor Radim Křupala (ČSSD). Opavští radní v nejbližší době rozhodnou o dalším postupu.

Anketa

Osvědčil se Andrej Babiš ve funkci předsedy vlády?

75%
25%
hlasovalo: 11194 lidí


V posledních osmi letech byla Hynarová třetí ředitelkou organizace. Místo bylo pro město dlouho problematické a dokonce se hovořilo o zrušení celé organizace, která je nestabilní od podzimu 2010, kdy po komunálních volbách rezignovala tehdejší ředitelka Irena Šindlerová. Její nástupkyni Danielu Pekárkovou městská rada odvolala v červenci 2012 kvůli manažerskému selhání. Z následného výběrového řízení vyšla vítězně právě Hynarová.

Opavská kulturní organizace hospodaří s rozpočtem okolo 16 milionu korun. OKO zajišťuje provoz a dramaturgii Obecního domu i zrekonstruovaného Domu umění. Zaměstnává 14 lidí.

dvc hj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…