Ruská lobby to prý chce a Zeman to udělá. Čunek kolaboruje. Okolo Babiše je stále rušno

21.11.2018 18:29

Publicista Jiří Sezemský má na stránkách serveru Forum 24 za to, že prezident Miloš Zeman drží u moci předsedu vlády Andreje Babiše (ANO) z jednoduchého důvodu. Prý to vyhovuje ruské lobby.

Ruská lobby to prý chce a Zeman to udělá. Čunek kolaboruje. Okolo Babiše je stále rušno
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš odpovídá na dotazy novinářů.

Jiří Sezemský má za to, že by premiér Andrej Babiš mohl v pátek po  hlasování o nedůvěře vládě padnout. Současný předseda vlády je podle publicisty v tak složitém postavení, že se na postu premiéra může udržet jen stěží. Zvláště ne, pokud se ke svému synovi chová právě tak, jak se chová.

Anketa

Hlasovali byste pro pád současné vlády Andreje Babiše?

10%
90%
hlasovalo: 28145 lidí

„Existuje vážné podezření, že trestně stíhaný premiér donutil kvůli vyšetřování Čapího hnízda svého syna vycestovat za hranice, aby zmizel z dosahu vyšetřovacích orgánů. Policie odložila oznámení o jeho únosu, ačkoli jej premiérův syn sám avizoval. Proti své vůli pobýval po boku tajemného ruského průvodce Protopopova nelegálně na Krymu, jehož okupaci neuznává žádná spojenecká země. Údajně těžce nemocný syn byl dlouhodobě ponechán bez dohledu s neznámými lidmi v cizím prostředí prošpikovaném ruskými tajnými službami. Ukrajinské úřady už začaly nezákonné překročení hranic vyšetřovat, což avizuje mezinárodní skandál. Nic z toho není vysvětleno. Syn je svým otcem a průvodcem veřejně dehonestován jako nesvéprávná osoba, jíž se nedá věřit. Junior přitom tvrdí, že otec o jeho zdravotním stavu lže,“ napsal Sezemský.

Jenže se zdá, že prezident Miloš Zeman udrží Babiše u moci takřka za každou cenu. Proč? Podle Sezemského si to přeje ruská lobby, která by ráda hrála roli při výstavbě nových bloků jaderných elektráren v České republice. Svědčí o tom prý to, jak se na obranu Andreje Babiše šikují vedle Zemana i čeští komunisté a proruské weby.

„O tom, že je situace vážná, svědčí i neklid Babišových a Zemanových stoupenců na sociálních sítích. Snaží se odvádět pozornost od podstaty obřího maléru, v němž se dnes nacházíme. Nebývale aktivní jsou proruské weby šířící konspirační teorie, že Babiše chtějí zničit Američané, jelikož jeho vláda chtěla údajně přiklepnout dukovanskou zakázku ‚nejlepšímu možnému řešení, ruskému Rosatomu‘. Je zřejmé, že pokud ruská strana šíří takové absurdity, je sama v aféře namočena až po uši,“ pokračoval Sezemský.

Opozice prý za této situace nemůže mlčet a na všechna tato rizika musí upozornit, což se při hlasování o nedůvěře vládě také stane.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …