SME: Jde i o rozpočet Prahy, tedy dvě miliardy euro

16.10.2010 5:42 | Zprávy

O volbách, které ode dneška probíhají v České republice se zmiňují i slovenská média. Deník SME upozorňuje především na možnost ztráty voličů vládních stran, především pak ODS.

SME: Jde i o rozpočet Prahy, tedy dvě miliardy euro

 

„Komunální volby, které se konají čtyři a půl měsíce po parlamentních volbách, jsou také testem popularity nové pravicové vlády, která realizuje tvrdé rozpočtové škrty," píše SME.

SME: Koaliční strany by mohly přijít o hlasy 

Slovenský deník upozorňuje také na možnost ztráty senátních křesel na úkor sociální demokracie a zároveň i postů v obecních zastupitelstvech, které by mohli obsadit nezávislí kandidáti, malé strany či opoziční ČSSD a KSČM.

Pravice se popere o Prahu

Boj o uhájení povedou občanští demokraté podle deníku SME také na pražské radnici. „Tvrdý souboj se očekává také v Praze, kde podle průzkumů hrozí, že ODS současného premiéra Petra Nečase po 16 letech ztratí posty starostů některých městských částí a také post primátora Prahy," uvádí SME.

Zároveň doplňuje, že podle průzkumů veřejného mínění je favoritem v souboji o radnici města, jehož "roční rozpočet predstavuje až dvě miliardy eur, což je víc než mají v rozpočtu mnohá vládní ministertva" exguvernér Národní banky Zdeněk Tůma.

Čtěte dále:

Tůma: TOP 09 má styl a šanci na úspěch. Proto jsem to vzal

Exguvernér ČNB Tůma kandidátem TOP 09 na primátora

Celostátní volby by vyhrála ČSSD. Prahu by nezískala

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

21:49 Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

Kolem 100 zemí a organizací se účastní dvoudenní konference ve Švýcarsku, která má nalézt cestu k mí…