Sebevražda ČSSD. Stane se loutkou Zemana a Babiše. Komentátor Pečinka přesně vidí, jakým způsobem k tomu dojde

16.02.2018 18:32

Komentátor Bohumil Pečinka se domnívá, že ČSSD páchá sebevraždu. Nedělní sjezd nejstarší české politické strany nemá dle jeho slov dobré řešení, uvedl na facebooku.

Sebevražda ČSSD. Stane se loutkou Zemana a Babiše. Komentátor Pečinka přesně vidí, jakým způsobem k tomu dojde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

„Hamáček, Zimola, Chovanec, Losna nebo Mažňák, žádný z uvedených pánů není schopen vytrhnout tuto stranu z pitomého aranžmá, které si sama na sebe ušila,“ podotýká ke kandidátům na předsedu ČSSD ironicky Pečinka. 

„Jednodenní sjezd, kde se má analyzovat nejhorší porážka v moderní historii a současně zvolit nové vedení, do něhož se hlásí několik desítek lidí, to je nad síly kohokoli. Takže se prý sjezd přeloží na květen, tam se údajně určí politická linie, ale o tom bude ještě rozhodovat vnitrostranické referendum. A co když skončí 55:45? Řeší to něco?“ zeptal se následně Pečinka. 

Vzpomněl i na slova Tomáše Garrigua Masaryka, jenž v „Hovorech s TGM“ říkal, že demokracie je spjata s otázkou demokratických vůdců. „V ČSSD zatím není z přihlášených ani jeden, který by řekl: toto je můj program, tady stojím, přebírám odpovědnost za vyjednávání o vládě, za rok mě nemusíte znovu zvolit, ale nyní odmítám alibistické tance kolem jednodenních sjezdů, co nic nerozhodnou a referend, které stranu nesjednotí. Dejte mi svou důvěru, a pokud ji zklamu, pošlete mě k čertu. Přestaňme si však hrát na politiku a začněme ji konečně dělat,“ poznamenal dále Pečinka. 

ČSSD však, podle jeho slov, místo toho zvolí do vedení nějaký jednapadesátý odstín šedi typu Jana Hamáčka a do dalšího řádného sjezdu za rok bude zmítána v kolektivní neodpovědnosti. „Takže se po právu stane loutkou v rukách Miloše Zemana a Andreje Babiše, kteří mezitím zformují mantinely české povolební politiky,“ uzavřel Pečinka.

Celý příspěvek Bohumila Pečinky:

ČSSD PÁCHÁ SEBEVRAŽDU

Nedělní sjezd nejstarší české politické strany nemá dobré řešení. Hamáček, Zimola, Chovanec, Losna nebo Mažňák, žádný z uvedených pánů není schopen vytrhnout tuto stranu z pitomého aranžmá, které si sama na sebe ušila.

Jednodenní sjezd, kde se má analyzovat nejhorší porážka v moderní historii a současně zvolit nové vedení, do něhož se hlásí několik desítek lidí, to je nad síly kohokoli. Takže se prý sjezd přeloží na květen, tam se údajně určí politická linie (do vlády nebo opozice a s kým?, jak získat zpět voliče od ANO atd.), ale o tom bude ještě rozhodovat vnitrostranické referendum. A co když skončí 55:45? Řeší to něco?

Masaryk v Hovorech s TGM říkal, že demokracie je spjata s otázkou demokratických vůdců. V ČSSD zatím není z přihlášených ani jeden, který by řekl: toto je můj program, tady stojím, přebírám odpovědnost za vyjednávání o vládě, za rok mě nemusíte znovu zvolit, ale nyní odmítám alibistické tance kolem jednodenních sjezdů, co nic nerozhodnou a referend, které stranu nesjednotí. Dejte mi svou důvěru, a pokud ji zklamu, pošlete mě k čertu. Přestaňme si však hrát na politiku a začněme ji konečně dělat.

ČSSD namísto toho do vedení zvolí nějaký jednapadesátý odstín šedi typu Jana Hamáčka a do dalšího řádného sjezdu za rok bude zmítána v kolektivní neodpovědnosti. Takže se po právu stane loutkou v rukách Miloše Zemana a Andreje Babiše, kteří mezitím zformují mantinely české povolební politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…