Senátor Doubrava šíří nesmysly o Pirátce Richterové

14.06.2020 15:25

Senátor Jaroslav Doubrava na sociální síti Facebok šíří nepravdivou zprávu o pirátské poslankyni Olze Richterové. A přišla reakce...

Senátor Doubrava šíří nesmysly o Pirátce Richterové
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Jaroslav Doubrava v roce 2010 vystoupil z KSČM. Komunistou byl od roku 1967, v roce 1990 přešel z KSČ do KSČM, ale v roce 2010 se rozhodl stranu opustit a kandidoval do Senátu za hnutí Severočeši. V barvách tohoto hnutí mandát člena horní komory v roce 2016 obhájil. Stále je aktivním politikem a čas od času nabízí svůj pohled na dění ve společnosti.

Anketa

Petr Nečas nebo Robert Šlachta. Kdo je pro vás důvěryhodnější?

hlasovalo: 16218 lidí

Tento týden začal šířit nepravdivou informaci o poslankyni Pirátů Olze Richterové, byť na úvod této informace sám upozorňuje, že neví, zda je pravdivá.

„Je-li to pravda, a asi je, co dodat?“ zeptal se Doubrava v úvodu zprávy, která říká, že podle pirátské poslankyně Olgy Richterové Česko může přijmout až 800 tisíc uprchlíků a věnovat jim startovní byty určené pro mladé rodiny.

„Naši mladí byty tolik nepotřebují, když mohou bydlet i u rodičů nebo prarodičů. Určitě by to byl dobrý počin a ti ubozí Afričané by se nám za to určitě později odvděčili svou pracovitostí i vysokou plodností svých potomků. Za tuto vizi budeme v Pirátské straně usilovně bojovat,“ měla údajně říci Pirátka.

„Této huse jsou veškerá studia, která jsme jí zaplatili z našich daní, opravdu nanic. Vzkazuju jí, aby šla příkladem a svůj byt věnovala nějaké africké rodině a pak se šla do banky na zbytek života zadlužit na další byt. Možná potom přesvědčí své souvěrce v Pirátské straně, aby ji následovaly. A když už bude v té bance, tak by mohla rovnou zažádat o další úvěr na zaplacení celého studia a vrácení těchto peněz státu, který jí financoval celé roky studia z našich daní. Protože v jejím případě je to zcela zbytečná investice. Platí na to pořekadlo: ‚Neházej perly sviním, svině perly neocení, perly ocení jenom král.‘ Tak si voliči zapamatujte, Piráti by zajistili Čechům práci, aby Afričani mohli v klidu pouze plodit děti!! Přeposílejte hlavně před volbami. Volební preference – LEDEN 2020: Hnutí ANO: 30 % Pirátů 13,5% ODS 12,5 % SPD 7,5 % KSČM 6,5%,“ napsal Doubrava s dovětkem, že jde o nejsilnější text, jaký kdy četl.

Nepravdivá informace o Olze Richterové

Server Manipulátoři.cz zdůraznil, že jde o nepravdivou informaci. Olga Richterová takovýto projev nikdy nepronesla.

Analytik Pirátské strany Janusz Konieczny k tomu poznamenal, že senátor Doubrava není natolik pomatený, aby nedokázal rozlišit lež a pravdu. Je proto přesvědčen o tom, že člen horní komory Parlamentu šíří tuto lež patrně záměrně.  

„Senátor Doubrava zbaběle a hloupě útočí na pirátskou poslankyni Olgu Richterovou pomocí jednoduše prokazatelných hoaxů. Nevěřím, že by Doubrava byl natolik pomatený, aby nerozlišil v této věci, co je pravda a co lež. Patrně vědomě šíří dezinformace. Pochopitelně tenhle citát o ‚milionech Afričanů‘, o které bychom se postarali, je výmysl. Někteří lidé tomu uvěří (zvlášť když to napíše senátor) a pak posílají výhrůžné zprávy a je v tom celkově čurbes. Děkuji moc například organizaci Elpida, která pořádá kurzy dezinformací i s pomocí Jana Rosáka, kam by se měl Doubrava nepochybně přihlásit. A díky i webu manipulátoři.cz za faktické hodnocení těchto hoaxů,“ uvedl Janusz Konieczny.

Nepravdivá informace o Olze Richterové
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…