Senátoři budou řešit dálnice. Poprvé bez Čuby

18.07.2018 6:09

Schvalování poslanecké novely, která by měla zrychlit přípravu výstavby zejména důležitých silnic a železnic, bude patřit mezi hlavní body dnešního jednání Senátu. Senátoři projednají také například zařazení severomoravského Třince mezi statutární města a státní záruku České národní bance k půjče pro Mezinárodní měnový fond.

Senátoři budou řešit dálnice. Poprvé bez Čuby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

V úvodu schůze složí slib nový senátor Tomáš Goláň (za hnutí Senátor 21). Za zlínský obvod nahradil v květnových doplňovacích volbách Františka Čubu (SPO), jenž na mandát v horní komoře rezignoval v únoru.

Anketa

Je dobře, že se Donald Trump snaží vyjít s Vladimirem Putinem, i když mu za to v USA nadávají?

98%
2%
hlasovalo: 15699 lidí


Poslanecký návrh na urychlení výstavby dopravní a další infrastruktury by zavedl zejména možnost takzvaného mezitímního rozhodnutí. Stavba vybraných silnic a železnic by díky tomu mohla začít nezávisle na sporu o výši náhrady za pozemek, po kterém povede. Senát bude schvalovat rovněž krajskou novelu, jejímž cílem je snížit počet námitek na podjatost úředníků při správních řízeních.

Schůze bude pokračovat také ve čtvrtek. V tento den by senátoři měli posoudit návrh vládních změn v důchodech nebo roční odklad změn ve financování regionálního školství spolu se zrušením budoucí povinnosti mateřských škol přijímat i dvouleté děti. Návrh programu schůze čítá celkem pět desítek bodů.

mbc rot

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…