Šílený, zas chlastá. Bych se pobl*l. Chystá se kniha plná Zemanovy špíny. Píše ji radní ČT

08.05.2020 14:20

Zdeněk Šarapatka, kritik Miloše Zemana, který byl zároveň dříve jeho poradcem, zveřejnil na Facebooku úryvek z připravované knihy, jež má být právě i o tom, jaké to bylo, pracovat pro Miloše Zemana. „Šílený, kope to do sebe zas jako o život. Markéta říkala, že začal hned v devět vodkou a prý to jistil ještě těma sladkýma srágorama a pivem, rezignovaně vypočítával konzumaci kapitán Šiman. Bych se poblil… takhle po ránu, otřásl se jeho parťák a upil z hruškového džusu,“ popsal Šarapatka zážitky ochranky Miloše Zemana.

Šílený, zas chlastá. Bych se pobl*l. Chystá se kniha plná Zemanovy špíny. Píše ji radní ČT
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

Člen Rady České televize a bývalý poradce Miloše Zemana Zdeněk Šarapatka na svém facebooku uvedl úryvek připravované knihy. Ta by měla nést titul „Nejvyšší místa“. Úryvkem chtěl připomenout to, čemu v době premiérování Miloše Zemana čelila jeho vlastní ochranka. Reagoval tak na údajné zesměšňování ochrany primátora Zdeňka Hřiba či starostů Ondřeje Koláče a Pavla Novotného právě Milošem Zemanem.

V úvodu svého úryvku začal tím, že se mladý policista protáhl a divil se tomu, že Miloš Zeman opět konzumuje alkohol. „‘Už od rána‘, kývl teď znechuceně o hodnost vyšší řimbaba a zapadl do černé koženky jednoho ze tří křesílek, umístěných v diskrétní vzdálenosti od kanceláře předsedy vlády. Čekání v koutě střežené chodby Strakovy akademie bylo nekonečné. A zastavit se na kus řeči s premiérovou ochrankou bývalo nenucenou solidaritou malých na území velkých. ‚Šílený, kope to do sebe zas jako o život. Markéta říkala, že začal hned v devět vodkou a prý to jistil ještě těma sladkýma srágorama a pivem‘, rezignovaně vypočítával konzumaci kapitán Šiman. ‚Bych se poblil… takhle po ránu‘, otřásl se jeho parťák a upil z hruškového džusu. I nadporučík Gregor zažil leccos: předtím chránil Václava Klause. Tady ale byli oba v koncích. ‚Jestli ho Šlouf dorazí ještě než vyjedem, tak ho k Havlovi už ponesem‘, odtušil Šiman a zadíval se na mě skoro prosebně. „Nemůžete to... to... nějak ovlivnit? ... Asi blbost, že jo.‘, odpověděl si hned sám a vzdychl. ‚Jsem tu jen poradce pro školství, ne pro závislosti. Na to tu prý býval dobrej Bém... Leda byste zavolali Ivaně‘, zkusil jsem žertík. Marně, nálada byla pod psa,“ popisoval Šarapatka.

Anketa

Je prezident Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 17967 lidí

Zdeněk Šarapatka právě zastával roli odborného poradce pro školství a výzkum, v knize tedy popisoval své vlastní zkušenosti a zážitky. Miroslav Šlouf byl poslancem už za komunismu; až v roce 1994 vystoupil z KSČM a přešel do ČSSD, které pomohl k vítězství v roce 1998. Poté působil jako vedoucí týmu poradců premiéra Miloše Zemana. Byl tedy i vedoucím Zdeňka Šarapatky. V roce 2009 odešel z ČSSD a angažoval se při zakládání Strany Práv Občanů ZEMANOVCI.

Šarapatka ve svém líčení pokračoval tím, že popisoval některé členy ochranky či osobního řidiče Zemana, který byl prý „komunistickým fízlem“ a na němž Miloš Zeman trval, ačkoliv dle protokolu jím být neměl. „Na Ádovi Zeman zarytě trval. ‚Áda je náš‘, plácával komunistického fízla s věčnou startkou v ústech po tučném zátylku pod ulízanými šedinami už v době, kdy Zemana vozil v Lidovém domě. Na doporučení přítele, někdejšího předního komunistického aparátčika a poté architekta Zemanovy politické kariéry a premiérova šéfporadce. Miroslava Šloufa...“ vylíčil spisovatel.

Prý měl toho dost vypito, to odhadoval Šarapatka ze širokého kroku a skelného pohledu Miloše Zemana. Následně byl převezen na Pražský hrad, kde prezident Václav Havel vyznamenal bývalé státníky Margaret Thatcher, George Bushe, Michaila Gorbačova, Lecha Walesu či Helmuta Kohla Řádem bílého lva za zásluhy o zhroucení komunismu.

„O den později se v pracovně premiéra snídala slivovice. A dopoledne Zemana navštívil... Michail Gorbačov.  Za účasti šéfporadce Šloufa. Oproti narychlo ohlášené hodině trvalo setkání za zavřenými dveřmi premiérské pracovny jen deset minut. Bylo hlučné a Gorbačov jej opustil ve zjevném rozčilení, aniž by exprezidenta stačil k východu vyprovodit kdokoliv z vysokých úředníků. ‚Dosvidáňija‘, prohodil Gorbačov k sekretářce a ke mně a chvatně nám podal ruku. A sám zmizel za dveřmi. Šlouf ale zářil štěstím: ‚Pupík“ splnil úkol…‘“ zakončil Šarapatka ukázku ze svého díla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …