Skopeček z ODS si řekl voličům o vysvědčení vládě. Už u evropských voleb

23.07.2023 13:25 | Monitoring

Vládním stranám mizí voliči. O tom, co vše může za klesající preference vládních stran, diskutovali v nedělní Partii na CNN Prima News místopředseda Sněmovny Jan Skopeček z ODS a předseda poslaneckého klubu SPD Radim Fiala, jenž podotkl, že všechny vládní strany kromě Pirátů „jdou dolů“, neboť neoslovují své voliče a dostatečně nekomunikují. „Lidé jsou otráveni pohledem na vládu,“ řekl místopředseda SPD. Ale Skopeček ho mírnil, ať z výsledku průzkumu nedělá nic mimořádného, a že mnohé se do konce volebního období ještě změní.

Skopeček z ODS si řekl voličům o vysvědčení vládě. Už u evropských voleb
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Jan Skopeček z ODS v pořadu Partie.

V nejnovějším průzkumu agentury Median obecně ztrácejí vládní strany a získává opozice. Vládní ODS podle průzkumu by ve volbách získala 14 %, což je o jeden procentní bod méně než by získala o měsíc dříve.

Vysvětluje podle Skopečka vláda své kroky svým voličům dostatečně? „Myslím, že je to přirozený proces, v době, kdy máte vládní zodpovědnost a jste v polovině volebního období a navíc připravujete a projednává se legislativa úsporného charakteru, která se snaží konsolidovat veřejné finance, což přirozeně nepřináší pozitivní body, tak ta podpora klesá,“ nevidí Skopeček nic zvláštního na tom, že stranám vládní pětikoalice odcházejí voliči.

Důležité podle něj je, jaká budou čísla na konci volebního období. „To znamená, jestli se podaří vládě vysvětlil třeba i ty nepopulární kroky, které jsme nuceni dělat. Pokud se nám podaří vysvětlit, že je lepší varianta udělat teď nějaké nepopulární kroky, než nechat penzijní systém úplně spadnout do deficitu v řádu desítek miliard korun a nemít na důchody pro dnešní třicátníky a čtyřicátníky. Jestli se podaří přesvědčit veřejnost, že konsolidovat veřejné finance je po tom covidovém rozpočtovém tsunami potřeba, jinak tu v budoucnu nebude na základní veřejné statky, které od státu každý chceme. Pokud se nám podaří to vysvětlit, tak věřím, že ty preference budou lepší,“ prohlásil Skopeček.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Takže Skopeček jednoduše říká,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseyehla , 23.07.2023 15:01:38
že budou lhát víc, častěji a věrohodněji...nebo jsem to nepochopil? Obávám se, že jsem tomu porozuměl dokonale...:-(

|  15 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…