Smíření s Rychetským? Při jmenování Šámala rýpal Zeman do pracovitosti soudců, natož pak při neformální řeči...

20.02.2020 18:55

Prezident Miloš Zeman dnes jmenoval dosavadního předsedu Nejvyššího soudu Pavla Šámala soudcem Ústavního soudu. Při té příležitosti si rýpl do předsedy ÚS Pavla Rychetského slovy, že „tříleté projednávání ústavní stížnosti vzbuzuje jisté pochybnosti o pracovitosti některých členů Ústavního soudu“.

Smíření s Rychetským? Při jmenování Šámala rýpal Zeman do pracovitosti soudců, natož pak při neformální řeči...
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman při ceremoniálu ironicky poznamenal, že se konečně smířil s předsedou ÚS Pavlem Rychetským, protože po třech letech padl verdikt v prezidentově ústavní stížnosti na zrušení částí tzv. lex Babiš. Hned ale poznamenal, že se kauza táhla tři roky, což je podle něj příliš dlouhá doba.

„Dnes jsme se smířili s předsedou Ústavního soudu, když konečně tento soud vydal rozhodnutí v ústavní stížnosti prezidenta republiky po pouhých třech letech. Není podstatné, jaký je rozsudek, to je v kompetenci Ústavního soudu, ale jestliže se to projednává tři roky, vzbuzuje to jisté pochybnosti o pracovitosti některých členů Ústavního soudu,“ postěžoval si Zeman.

„Jsem přesvědčen, že váš příchod do Ústavního soudu zlepší jeho dynamiku na základě vašich zkušeností a na základě vaší pracovitosti,“ prohlásil Zeman směrem k Šámalovi. „Moc vám přeji, až dostanete v Ústavním soudu nějakou kauzu, aby vám netrvala tři roky. Hodně zdaru, hodně štěstí,“ popřál prezident.

Podle ČTK poté ještě Zeman v neformálním rozhovoru se Šámalem při přípitku označil průtahy v jeho ústavní stížnosti za „šílenou ostudu“. Dodal, že Rychetský je příliš velký dobrák, než aby dokázal situaci řešit, což by se Šámalovi u Nejvyššího soudu určitě nestalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…