Sněmovna dnes rozhodne o osudu komunisty Zdeňka Ondráčka. Dojde i na OKD

15.12.2017 6:24

Sněmovnu dnes čeká další kolo debaty o státním rozpočtu. V jeho druhém čtení budou mít poslanci možnost přednést své návrhy na přesuny peněz uvnitř rozpočtu. Měli by také volit předsedy sněmovních komisí a vybrat členy nově zřízené vyšetřovací komise k privatizaci těžební firmy OKD. Zprávu přinesla ČTK.

Sněmovna dnes rozhodne o osudu komunisty Zdeňka Ondráčka. Dojde i na OKD
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Zdeněk Ondráček

Po prvním čtení rozpočtu už poslanci nemůžou měnit jeho základní údaje, například padesátimiliardový schodek. Do sněmovního systému už vložili přes 30 pozměňovacích návrhů v celkovém objemu řádově desítek miliard korun. Podporovat chtějí například platy učitelů, obnovu památek, sport nebo sociální služby.

Sledovaným bodem dnešního jednání bude také volba předsedů sněmovních komisí, a to hlavně komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jediným kandidátem je poslanec KSČM Zdeněk Ondráček. Jeho nominace vzbudila spory. Kritici poukazují na to, že v roce 1989 zasahoval jako policista proti protirežimním demonstracím. Komunisté na Ondráčkovi v čele komise trvají.

Sněmovna v pátek také doplní členy vyšetřovací komise k privatizaci těžební společnosti OKD. Komisi ustavili poslanci z iniciativy Pirátů tento týden. Komise by měla prověřit mimo jiné převod akcií OKD do vlastnictví jiných osob a také okolnosti, za jakých stát snížil svůj podíl ve firmě, a tím pádem přišel o možnost kontrolovat firmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …