Sobotka oznámil rakouskému deníku, že Zeman volby nevyhraje. A už je zle. Na síti vyletělo i jméno Radek Pokorný

25.08.2017 14:41

Český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) rakouskému deníku Die Presse sdělil, že Miloš Zeman pravděpodobně nevyhraje nadcházející prezidentské volby, hlavou státu se stane jiný kandidát a politická kultura v Česku se začne pomalu měnit. Už přišla první reakce z Hradu.

Sobotka oznámil rakouskému deníku, že Zeman volby nevyhraje. A už je zle. Na síti vyletělo i jméno Radek Pokorný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předání prvního ročníku Krameriovy ceny za nezávislou žurnalistiku za rok 2016, kterou pořádala Asociace nezávislých médií (ANM)

Předseda vlády Bohuslav Sobotka tvrdí, že jeho ČSSD zatím nemá jasně rozhodnuto, zda někoho podpoří v boji o Hrad, a pokud ano, tak koho. V rozhovoru pro rakouský deník Die Presse ale dal najevo, že Miloš Zeman nevyhraje prezidentské volby a hlavou státu bude někdo jiný. To také povede ke změně politického klimatu v Česku.

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se neudržel a Sobotkova slova okomentoval na sociální síti Facebook. „Problém Bohuslava Sobotky tkví v tom, že říká veřejně to, co si myslí Radek Pokorný. A problém Radka Pokorného je problémem vesnického chlapce, který by rád uspěl ve velikém městě, a tak říká to, co si myslí, že by říkat měl, aby lépe zapadl. Výsledkem jsou aktuální volební preference ČSSD,“ napsal šéfredaktor deníku, který si před pár lety koupil šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Stranou nezůstal ani hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Spojený blok médií, politických stran a neziskových organizací prý znovu ukázal, koho podpoří v prezidentských volbách. „Souručenství starých politických stran, médií a neziskovek prostě podporuje jiného kandidáta, který je tvárný,“ napsal Ovčáček na sociální síti Twitter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…