Sobotku a spol. uvítali před začátkem sjezdu ČSSD naštvaní voliči

10.03.2017 14:14

„Jsme rukojmí ČEZu a vlády!“ Před výstavištěm, kde se odehrává dvoudenní sjezd ČSSD, čekalo na delegáty pár demonstrantů s transparenty, kteří politikům vyčítali způsob prodeje bytů. Upozorňovali také na problém OKD.

Sobotku a spol. uvítali před začátkem sjezdu ČSSD naštvaní voliči
Foto: Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Před výstavištěm, místem konání sjezdu, demonstrovali kritici ČSSD kvůli bytům v Písnici a OKD.

Všechny ostatní byty prodal ČEZ nájemníkům, proč to nejde i v Písnici? Ptá se transparent sedmičlenné protestní skupiny, která vyrazila na zahájení sjezdu ČSSD z Prahy, aby před vchodem brněnského výstaviště protestovala. Vadí jim, že byty v Písnici mají být prodány soukromé společnosti, i když bylo podle protestujících původně přislíbeno nabídnout byty nejprve nájemníkům.

Písnice volá o pomoc. Lidem se nelíbí prodeje bytů

Trojice žen, která na místo přijela, také tvrdila, že samy pomáhaly byty stavět. Pozastavily se také nad tím, kdo má kontrolovat ČEZ, když ne stát. Svůj protest přijeli lidé vyjádřit pouze na pár hodin, pak zamířili zase zpět do Prahy. Transparenty, které s sebou přivezli, hlásaly také: Písnice volá o pomoc! Jsme rukojmí ČEZu a vlády! ČSSD kšeftuje s lidmi: OKD + Písnice.
Další z příchozích spílal politikům, že nic neudělali, a doporučoval přímou volbu.

Sjezd očekává zvolení předsedy

Volební sjezd ČSSD v Brně zvolí nové vedení. Předpokládá se potvrzení pozice Bohuslava Sobotky na postu předsedy sociálních demokratů, otázkou jen je, jak silný dostane mandát. O pozici místopředsedy se střetnou ministr vnitra Milan Chovanec a nynější kritik vedení strany poslanec Jeroným Tejc. Nominace na řadové místopředsedy získali na krajských konferencích hlavně současní členové nejužšího vedení, novými tvářemi v čele ČSSD by mohli být volební manažer strany Jan Birke či náměstek pražské primátorky Petr Dolínek. Kromě personálních otázek se budou delegáti zabývat také dlouhodobým programem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zuk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…