Starosta Prahy 5 volal na Lipno. Podle magistrátu jen panikaří

03.06.2013 13:24

Mezi pražským magistrátem a starosty jednotlivých městských částí není ideální komunikace. Ukázala to například žádost starosty Prahy 5 Miroslava Zeleného (nezař.), který volal na dispečink nádrže Lipno, aby snížili průtok vody. O to ale může požádat jedině magistrát.

Starosta Prahy 5 volal na Lipno. Podle magistrátu jen panikaří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na most Legií se Střeleckým ostrovem

Starosta Miroslav Zelený se nyní potýká s nebezpečím, že ze Smíchova bude evakuováno 5000 lidí. Proto volal na vodní nádrž Lipno, aby snížili průtok vody. K tomu ovšem nedojde, podle Povodí Vltavy se o takový krok musí pořádat oficiální cestou.

Magistrát o to ale nehodlá žádat, podle poradce pověřeného primátora Ondřeje Boháče Zelený přehání. "Pan starosta naprosto zbytečně panikaří a vytváří dezinformace o ohrožení Smíchova. Před chvílí jsme tam byli a je tam rezerva ještě asi 500 kubíků," říká Boháč.

"Co se Lipna týče, pro Prahu je daleko zásadnější Orlík. Je to naprosto irelevantní panika. I kdyby Lipno přestalo pouštět, je to pro Prahu tak minimální pomoc, že by to nikdo ani nepoznal," dodává poradce Tomáše Hudečka (TOP 09).

Žádostí se ale oblast Lipna zabývala, ví o ní dokonce i hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD). "Důkladně jsme se touto nelehkou situací zabývali, protože vyjít vstříc by znamenalo riziko zaplavení několika loděnic na březích Lipna. Podle posledních informací z Povodí Vltavy ale nakonec Praha svou žádost nepodala oficiální cestou, takže nyní opět věnujeme maximální pozornost jihočeskému regionu," popsal hejtman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…