Stropnický mění na obraně dva náměstky

31.10.2014 14:55

Na Ministerstvu obrany končí dvojice náměstků - náměstek pro obranné akvizice Bohuslav Dvořák a náměstek pro legislativu a veřejnou diplomacii Jakub Kulhánek. ČTK to dnes řekl ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Kulhánek bude na žádost premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nově působit jako náměstek na Ministerstvu zahraničních věcí, Dvořáka nahradí současný první náměstek na obraně Jiří Borovec.

Stropnický mění na obraně dva náměstky
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

„Pan náměstek Kulhánek odchází v podstatě z rozhodnutí strany sociální demokracie, protože to byl politický náměstek," uvedl Stropnický. Očekává, že mu výhledově premiér předloží náhradníka. Kulhánek bude od 1. listopadu zastávat funkci náměstka ministra zahraničí pro aktuální politické otázky a mezinárodní bezpečnost, sdělil dnes ČTK Černínský palác.

Ke druhé výměně ve svém úřadu Stropnický uvedl, že Dvořáka jako náměstka pro akvizice vybral po svém nástupu do funkce, protože byl přesvědčen, že je užitečné mít na tomto místě vojáka, který bude mít přímou vazbou na armádu. „Myslím si to doposud a určitě tam udělal svoji práci," poznamenal k dosavadnímu působení Dvořáka.

Nyní je nejdůležitější oblast akvizicí výzbroje a výstroje

Zároveň ale uvedl, že v prvních měsících své činnosti považoval za nejdůležitější zajistit finance pro rezort, což měl na starosti první náměstek Borovec. V dalším období ale Stropnický považuje za nejdůležitější právě oblast akvizicí výzbroje a výstroje. „Takže já vlastně zase nasazuji pana náměstka Borovce na tu nejostřejší frontu," poznamenal k výměně. Dvořák prý zůstane ještě nějaký čas mezi jeho poradci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…