Svinstvo proti chudejm lidem. Kraviny z EU, odhalil Václav Klaus mladší, jak to chodí ve sněmovně

02.07.2018 11:47

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší se ve svém komentáři pro server Novinky.cz rozepsal o tom, že málokdo si uvědomuje současnou míru ztráty suverenity naší země.

Svinstvo proti chudejm lidem. Kraviny z EU, odhalil Václav Klaus mladší, jak to chodí ve sněmovně
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Václav Klaus mladší na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

„Lidi nemají poslance moc rádi, protože je vidí v televizi jen posedávat v lavicích, číst si tam noviny, mluvit do mikrofonu, hádat se… a kupovat si chlebíček v bufetu za 13 korun nebo kolik. Jenomže role poslanců je důležitá, protože přijímají zákony a podle nich se pak lidem žije,“ podotkl Klaus mladší, jenž v posledních letech s většinou nových zákonů nesouhlasí. 

„Ale shodneme se, že zákony jsou důležité. Plošná inkluze ve školách buď je, nebo není. To je sakra rozdíl. Povinná maturita z matiky buď je, nebo není. A tak dále. Lidi se ve volbách snaží vybrat takového kandidáta, který bude většinou o zákonech hlasovat tak, jak by hlasovali oni sami. Říká se tomu parlamentní (zastupitelská) demokracie. To dává logiku. Lepší systém vlády lidu nikdy nebyl a nebude,“ řekl s tím, že takto to u nás však nefunguje. 

  • Původní text ZDE.

„Do minulého pátku schválila Sněmovna v tomto volebním období 11 zákonů. Z toho bylo 7 implementací nařízení Evropské unie a 4 naše vlastní zákony. V pátek se poměr trochu zlepšil. Nejprve se přijal zákon, který by měl zjednodušit výstavbu větších staveb. Pak se přijal zákon (EU) o automobilech a pak moje novela školského zákona (zejména o školkách),“ řekl s tím, že oceňuje, že vznikla bouřlivá diskuse, což nebývá.

„To jen implementujeme nařízení EU jak cvičené opice. Předkládající ministr uvede, dokdy to termínově implementovat musíme, a skoro všichni poslanci odevzdaně/automaticky/otrocky hlasují pro. Šup šup. Jako by to nebylo vlastně ani důležité, jako by ten zákon byl o ničem a nic neměnil pro lidi. Ale on mění,“ dodává dále Klaus a zmiňuje jakési nařízení o autech, jež se v uplynulých dnech schvalovalo.

„Cit mi říkal, že ten zákon jde určitě nějakým ‚dobrodějským‘ směrem, že v něm určitě bude nějaký svinstvo, který prodraží auta chudejm lidem. Zvýší buzeraci a technické kontroly. A že to není žádný zákon, který by chtěli čeští řidiči, že to bude jen ekologickej nebo průmyslovej lobbing. Žádná další diskuse se ale nevedla. Šlo se hlasovat. Proti jsem byl jedinej ze všech. To je 0,5 % poslanců. Přitom určitě 99,5 % občanů nepodporuje tohle nařízení, nešlo z jejich přání. Zákon ale platí. Poslali ho nám sem,“ uzavřel Klaus mladší. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …