Svobodní se postavili proti nápadu na další ministerstvo

19.09.2023 16:30 | Monitoring

Mezi poslanci se rodí nápad na nové ministerstvo. Po vzoru Holandska, Polska či Maďarska chtějí také u nás prosadit zbrusu nový zákon, který by měl upravit postavení sportu ve společnosti. Součástí této velké sportovní reformy však má být také vznik nového ministerstva sportu. Proti jeho institucionalizaci se však staví mnoho sportovců i politiků. Jasné ne tomuto nápadu vzkázal mimo jiné také předseda Svobodných Libor Vondráček.

Svobodní se postavili proti nápadu na další ministerstvo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Máme tady tisíce koncepčních materiálů, je to rozlezlé do několika ministerstev, ale neexistuje komplexní dokument, který by pojal sport jako celek,“ uvedl před časem poslanec David Šimek (KDU-ČSL), který patří mezi obhájce ustanovení nového ministerstva. „Na Maďarsko kvůli jeho představiteli můžeme nahlížet všelijak, sportovně ale udělali velký krok dopředu. Poláci také mají vynikající systém, mají hotový zákon a mají i Ministerstvo sportu a turistiky,“ připojil se Karel Haas (ODS).

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí
S něčím podobným však nesouhlasí Svobodní. „Rekordní počet členů vlády by se mohl ještě navýšit, chystá se totiž ministerstvo sportu. Prý vznikne i proto, že děti málo sportují? Neexistencí ministerstva sportu to ovšem podle Svobodných nebude,“ uvedl před časem předseda strany Libor Vondráček. „Stát totiž na jednu stranu zavaluje všechny složitou byrokracií, komplikuje zaměstnávání na dohody, centrálně rozděluje dotace, které jen těžko dokážou malé kluby využít, a současně ještě nedávno sportování ani návštěvu škol dětem neumožňoval anebo ze sportování vyřazoval neočkované,“ je přesvědčený Vondráček, podle kterého má Česká republika ministerstev dost.

„Stačí, aby stát přestal házet sportovcům klacky pod nohy. Neměl by lidem zvyšovat daně, aby si mohli dovolit i finančně náročnější sporty. A ministr zdravotnictví by se měl přestat chovat jako ministr nemocnictví a vakcín, což by mělo sportu i jiným druhům prevence také pomoci,“ přiblížil svůj pohled předseda Svobodných.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …