Sýr od mlékárny za 19 korun, na regálu 51,90. To je byznys, žasnou zemědělci

11.12.2023 17:50

Agrární komora České republiky se na svém facebookovém profilu zaměřila na sýr jadel z Mlékárny Polná, který v minulých dnech způsobil poprask – kvůli nemravné obchodní přirážce ze strany supermarketu, jež dosahuje 170 procent.

Sýr od mlékárny za 19 korun, na regálu 51,90. To je byznys, žasnou zemědělci
Foto: Dollarphotoclub
Popisek: Peníze

„Tento sýr jadel z Mlékárny Polná se v minulých dnech postaral o velký poprask. Nebylo to však díky jeho skvělé chuti, ale kvůli nemravné obchodní přirážce ze strany supermarketu. Dosahuje 170 %. Firma totiž výrobek dodává do obchodu za 19,20 Kč. V regálech jej pak řetězec nabízí za 51,90 Kč. Přišlo nám mnoho zpráv, že si vymýšlíme a že to nemůže být pravda. Chtěli bychom upozornit, že jde o informaci, která zazněla před několika týdny od obchodního ředitele mlékárny na konferenci Potravinářská komora České republiky. A potvrzuje to i tato fotografie pořízená přímo v obchodě. Tady máte jasný důkaz. Černé na bílém!“ píše Agrární komora České republiky.

Agrární komora na tento sýr upozornila zhruba před týdnem. „Víte, za kolik tento 110gramový sýr jadel dodává Mlékárna Polná jednomu nejmenovanému obchodnímu řetězci? Za 19,20 Kč. Na pultech ho pak ale supermarket prodává za 51,90 Kč. Obchodní přirážka je 170 %. Tomu se říká byznys! Princip podnikání řetězců je jednoduchý. Chtějí co nejlevněji nakoupit a co nejdráž pak prodat. A to, že je obchodní přirážka nemravná, jim asi vůbec nevadí. Hlavně, zákazníku, pořádně zaplať!“ psala tehdy komora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

HHH, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantares.h , 11.12.2023 20:33:41
Stačí se podívat jaké vypadají manažeři těchto OD jsou to všechno lidé kteří mají nějaký životní standart a oni se nechtějí uskromnit chtějí se mít stále stejně jak předtím a čím míň zákazník nakupuje tím víc oni zdražují. Na práci soukromého zemědělce a jiných soukromnících se přiživuje mnoho lidí kteří ani pomalu neví jak vypadá kráva a hlavně co je to práce! Jediný recept je buď kupovat přímo u výrobce nebo tyhle nenažrance bojkotovat ať si to předražené zboží žerou sami!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …