Taťána Kuchařová sražena. Propagovala Green Deal a takto dopadla

29.08.2023 22:08 | Monitoring

Modelka Taťána Kuchařová se jako ambasadorka OSN zabývající se udržitelností rozhodla šířit osvětu o zelené politice Evropské unie. Ve veřejné diskusi však čelí ostrým výpadům a výsměchu, například ze strany Jaroslava Plesla, který naráží na to, že není kompetentní osobou, která by mohla podávat k této problematice relevantní argumenty. V jeho postoji jej podpořila celá řada diskutérů na jeho facebookovém profilu.

Taťána Kuchařová sražena. Propagovala Green Deal a takto dopadla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Taťána Kuchařová

Plesl na sociální síti sdílel video zveřejněné Ministerstvem životního prostředí, v němž Taťána Kuchařová popisuje, že zelená dohoda není nic, čeho by se lidé v Česku měli obávat, naopak předkládá hned několik pozitiv, která nám přinese.  

„Green Deal, většina lidí si myslí, že to je o tom, že nám Evropská unie chce zakázat motorová auta. Tak o tom to opravdu není. Že nám to nějak bude bránit v byznysu, naopak to má vytvořit odolnější byznys, má to vytvořit udržitelnější a šetrnější byznys pro budoucnost, tak aby neovlivňoval negativně klima,“ vysvětluje lidem Kuchařová.

Mimo jiné zde apeluje na šetření vodou či potravinami. Hovoří o nutnosti podpory místních farmářů, lokálních podnikatelů. „Těch malých vědomých změn v každodenním životě může každý udělat celou řadu a každý z nás máme spoustu lidí, které tím můžeme inspirovat,“ uvádí modelka.

Její aktivitu komentoval Plesl následujícím nechvalným komentářem, kde zdůraznil, že se k tématu nevyjadřuje žádná erudovaná odbornice: „Známá přírodovědkyně a přední ekonomka vysvětluje Green Deal. Tohle je fakt, jako když se Dušek vyjadřuje k rakovině,“ rýpl si do Kuchařové.

Ostrá kritika poté pokračovala i pod videem Kuchařové, kde se o ni postarala celá řada diskutérů. Objevovaly se zejména narážky, že v otázce šetření nemůže jít její osobnost běžným Čechům právě příkladem.

„A pro kabelku do Pařížské běžela před, nebo po pořadu?“ opřela se do modelky jedna z komentujících.

„Ty vole, hlavně že tě pořád vidím, jak žereš skoro v michelinských restauracích, kde se kurva plýtvá, a teď meleš tohle, koho chleba jíš...,“ rozčílil se diskutér Martin Basl.

„Na tu nemá ani Dušek,“ zaznělo v dalším komentáři.

„Nebyla tahle paní celý život v textilním průmyslu, jednom z největších znečišťovatelů živ. prostředí?! Sebereflexe a rozhled 0 %,“ pozastavoval se další.

Jiní se zase bavili nad tím, jak se Taťána Kuchařová snaží být přesvědčivá a své vystupování doprovází výraznou gestikulací. Zazněl názor, že její počínání je v tomto směru „směšné“, či vtipkování, že ji za její výstup platí EON.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kuchařová není kompetentní osobou, která by mohla podávat k této problematice relevantní argumenty, Plesl ..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseGusta Pražák , 30.08.2023 8:55:17
Dobrý den. Je mladá, pohledná a vysoce inteligentní blondýna, takže asi kompetentní osoba může být. Kde jsem to už slyšel ?

|  7 |  0

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…