Tento stát nedovede ani spočítat podpisy, zuřil Okamura. K volbám možná vůbec nepůjde

04.01.2013 14:24

Při rozhodování Ústavního soudu zvítězil termín prezidentské volby nad právem. Novinářům to dnes řekl senátor a vyřazený prezidentský kandidát Tomio Okamura. Počká prý na konečný verdikt soudu o své ústavní stížnosti a pak zváží další kroky.

Tento stát nedovede ani spočítat podpisy, zuřil Okamura. K volbám možná vůbec nepůjde
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Volební vůz Tomia Okamury

Ústavní soud dnes nevyhověl návrhu Okamury na odklad přímé volby prezidenta. Ta se tak uskuteční v původně plánovaném lednovém termínu bez Okamury. Soud se jeho stížností bude dále zabývat.

"Ať rozhodne jakkoliv, už nepůjde smazat pochybnosti nad nynějším průběhem volby. Ty mohl vyřešit jen Ústavní soud, a ten na tuto možnost rezignoval," řekl Okamura. Soud podle něj měl na miskách vah spravedlnost a časový stres. "Vybral si lehčí variantu," poznamenal.

Další možné kroky, mezi kterými by mohla být například stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva, Okamura nechtěl předjímat. Počká prý na rozhodnutí Ústavního soudu o jeho stížnosti a pak bude verdikt analyzovat.

Okamura zopakoval, že stát údajně nevěrohodně a nekontrolovatelně odhadl počet správných podpisů pod jeho peticí za zvolení prezidentem."Já jich předložil více než šedesát tisíc a stát se nanamáhal pravost těchto podpisů nijak ověřit, pouze odhadl, že jich nemám 50 tisíc," píše se v tiskovém prohlášení, které přečetl.

Poté, co nedostal možnost nyní na prezidenta kandidovat, prý váhá, jestli vůbec půjde volit. Nikoho z kandidátů nepodpořil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…