To nebyla debata, ale estráda! Jana Fischera rozčílila debata se Zemanem

06.01.2013 13:58

Prezidentský kandidát Jan Fischer se pro server Lidovky.cz vyznal ze svých pocitů po páteční televizní debatě s Milošem Zemanem. Střet dvou favoritů prezidentské volby podle diváků i expertů vyhrál Zeman. Fischer si postěžoval především na podmínky, které při debatě panovaly.

To nebyla debata, ale estráda! Jana Fischera rozčílila debata se Zemanem
Foto: hns
Popisek: Jan Fischer versus Miloš Zeman

„Nebyla to bohužel standardní volební debata, šlo o zábavní pořad. Tyto podmínky za vhodné pro prezidentskou volbu nepovažuji,“ uvedl Fischer. „Šlo o zábavný pořad komerční televize, a primárním cílem komerčních médií je sledovanost,“ doplnil k formátu prezidentské debaty.

Dále si postěžoval, že prostředí bylo velmi nepřátelské, zejména ze strany příznivců jeho oponenta. „Moje žena, syn i já jsme museli čelit sprostým urážkám, které křičeli lidé, označení plackou Miloše Zemana, jak při příchodu na místo natáčení, tak během něj,“ líčí. Pak poznamenal, že by televizi prospěla inspirace v USA, kde jsou diváci během debaty potichu.

Navíc podle něj bylo značně nefér, že se debaty nemohli zúčastnit ostatní prezidentští kandidáti. „Na to, že je nefér udělat před prvním kolem debatu jen favorizovaných kandidátů, jsem upozorňoval Primu (prostřednictvím své mluvčí) několikrát. Je to jednoznačná diskriminace dalších legitimních kandidátů,“ říká Jan Fischer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …