To podělali? Milion chvilek: Jasné informace. Nebudou rádi

23.02.2020 20:01 | Zprávy

Moderátorka Jana Bobošíková tentokrát v pořadu JB Talk internetové XTV přivítala politologa Jana Kubáčka. Ten se pustil do spolku Milion chvilek pro demokracii a popsal, co všechno se mu na tomto spolku jeví jako špatné a nedomyšlené. Chvilkaři to podle něj „přeťápli“ a ujíždějí jim nervy. Obul se i do ODS. Prozradil také, že si umí představit, že s Milionem chvilek budou spolupracovat Miroslav Kalousek (TOP 09), Pavel Telička nebo generál Petr Pavel. Došlo i na Stanislava Křečka.

To podělali? Milion chvilek: Jasné informace. Nebudou rádi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné

Hned na úvod Kubáček okomentoval zvolení Stanislava Křečka ombudsmanem. Vyčinil těm zaměstnancům kanceláře veřejného ochránce práv, kteří dávají najevo, že se jim zvolení dlouholetého poslance a advokáta nelíbí.

Všechny právní instituce jsou nastavené na to, že by měly kultivovat prostředí, že by měly zdůrazňovat důvěru ve stát, důvěru v právní pravidla hry, tím pádem v demokracii, a měly by být lepší než my. Je to něco podobného, co řešíte vy a co vás nějakým způsobem omezuje v používání expresivních výrazů, protože jako novináři víte, že podobně jako u učitelů a lékařů se od vás očekává, že v nás budete hledat to lepší neboli kultivovat tu společnost,“ zdůraznil Kubáček.

Pokud tedy někdo mluví o Stanislavu Křečkovi např. jako o „rasistovi“ či „lžidoktorovi“, není to v pořádku. Zvlášť pokud to je zaměstnanec úřadu. Pokud to někdo dělá, poškozuje tím celý úřad. „Nemluvě o tom, že to vede k celkovému zhrubnutí té společnosti, protože si lidé řeknou, „já taky můžu taky tak mluvit, když tak mluví hlava státu, když tak mluví státní instituce“. K tomu je však třeba také dodat, že Křeček v 90. letech minulého století používal titul JUDr., ačkoli ho získal až v roce 2005.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…