Tvrdé oznámení Policie ČR k vraždě v Klánovicích

21.12.2023 7:53 | Monitoring

Stovky policistů stále intenzivně hledají v Klánovickém lese vraha či vražedkyni, který či která zavraždil nebo zavraždila dva lidi včetně dítěte. A jak jde čas a pachatele se stále nedaří dopadnout, na sociálních sítích se šíří různé spekulace. Proti jedné z nich se teď Policie ČR důrazně ohradila. Podívejte se sami…

Tvrdé oznámení Policie ČR k vraždě v Klánovicích
Foto: Repro twitter
Popisek: Nová policejní Tatra

Před několika desítkami hodin v Klánovickém lese na východním okraji Prahy... Kdosi zde zavraždil dva lidi. Jednou obětí vraha bylo i malé dítě. Pachatel či pachatelka po hrůzném činu utekli a policie po zločinci pátrá.

A jak jde čas, na sociálních sítích se začínají šířit spekulace, kdo by mohl být oním vrahem a jak si vede policie. Jedna ze spekulativních úvah říká, že policisté totožnost pachatele ve skutečnosti znají, ale pro veřejnost hrají divadlo s intenzivním hledáním stop v Klánovickém lese. V tomto duchu se vyjádřil Aleš Svoboda z Mělníka, který na sociální síti Facebook napsal, že police totožnost vraha zná. Citoval přitom z údajného rozhovoru s jedním ze strážců zákona.

„Jsme tu úplně k hov**. Máme prohledávat les, čím dál větší území a hledat vražednou zbraň, nebo pachatele. Je to ale jen mediální show. To si jako myslí, že tu bude schovaný tři, čtyři dny někde na stromě, nebo ve křoví? ... Plníme rozkazy, a tak hledáme. Totožnost podezřelého je známa, nechápeme proč se nezveřejní. Musí se zapojit veřejnost. Veřejnost musí být i informována, ale všechno je opačně. Náš pán Velkomožný (asi má na mysli Rakušana) raději řeší vylepování plakátů někde u Českého Brodu, fotí se na vánočních trzích a my tu ze sebe děláme blbce,“ napsal Aleš Svoboda na sociální síti.

Dodal, že pachatelem by údajně mohl být cizinec, který je dávno za hranicemi. Prohlásil také, že případ bedlivě sleduje a na rozdíl od policie předává informace veřejnosti.

„Jak už některé České servery informovaly, mělo by se jednat o cizince. Mezi podezřelé nepatří údajně nikdo z rodiny či známých zavražděných. Objevují se různé spekulace, ale nejčastěji se zmiňuje teorie o náhodné hádce, vraždy v afektu (zavražděný neměl finanční problémy, byl oblíbený). Na Seznam.CZ vyšel článek od psychologa, který tvrdí, že vrah mohl být ovlivněn válečným konfliktem, tudíž jednal v nepříčetnosti. Impulzem mohla být prý jen nepatrná poznámka na jeho státní příslušnost. Tak si to shrňme: Policie asi ví, kdo to byl, ale neřekne to. Policie asi ví, že je pachatel už dávno ‚někde za kopečkama‘, ale pro média nechá uspořádat obří akci. A tak si tu žijeme. Případ bedlivě sledujeme a na rozdíl od policie, jakmile máme nějaké nové informace, předáváme,“ uvedl Aleš Svoboda.

Speklulace o vraždě v Klánovicích

A policie ČR se proti této úvaze důrazně ohradila. Nikoli na facebooku, ale na sociální síti X.

„Opravdu si někdo myslí, že policie zná totožnost pachatele a nevyužije tak účinnou zbraň, jako je medializace jeho podoby? Tyto a jim podobné příspěvky nelze označit jinak, než jako dezinformace. Obdobných expertů, kteří disponují ‚zaručenými‘ informacemi od ‚ověřených‘, zpravidla anonymních zdrojů, můžeme nalézt desítky,“ upozornili policisté.

Nakonec zaznělo, že strážci zákona jakoukoli pomoc veřejnosti uvítají.

„A tedy dnes se k věci opakovaně vyjádřila jak Policie ČR, tak také Městské státní zastupitelství. Po pachateli policie pátrá a jeho totožnost je dosud neznámá. Pokud kdokoliv disponuje relevantními informacemi, policie je jistě uvítá.“

Spekulace o vraždě v Klánovicích

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dovedu si predstavit, ze z politickych duvodu je Rakusanem zakazano oznacit ukrajince..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZastavmeJe , 21.12.2023 9:27:45

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …