Ubožáci! Strhla se mela kolem Miloše Zemana a ODS

03.07.2018 14:01

Plzeňský Deník informuje o zajímavé věci, která se odehrála na posledním jednání městské rady v Plzni. Tamní radní řešili prezidentovu pokutu za parkování. Výsledek? Zaplať! Rázem se strhla lavina reakcí.

Ubožáci! Strhla se mela kolem Miloše Zemana a ODS
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem, který se natáčel na Vysočině.

A o co přesně jde? O 1066 korun, tedy parkovné za kolonu prezidentových vozidel během poslední prezidentovy návštěvy v Plzni. Návštěvu pořádal Plzeňský kraj, který město požádal o prominutí poplatku, radní to ale odmítli.  

Anketa

Osvědčil se Andrej Babiš ve funkci předsedy vlády?

75%
25%
hlasovalo: 11194 lidí

„Až prezident ČR přestane dělat naší zemi ostudu, může Plzeň uhradit vyblokovaná parkovací místa, která prezidentská kancelář využívala během jeho návštěvy. Se Zemanem se toho ale už nedočkáme,“ komentoval celou věc pro Deník náměstek primátora Pavel Šindelář z ODS.

Příspěvek na svém profilu na sociální sítí facebook sdílel také kreslíř a karikaturista Štěpán Mareš. Miloše Zemana nazval soudruhem a doporučil mu, aby se choval, jak se chová prostý lid.

K celé záležitosti se vyjádřil i mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, a to dokonce hned dvakrát. Jednou na facebook napsal: „Takže takhle se teď v Plzni platí parkovné! Pokud soudruzi seznají, že je host politicky OK, je to zdarma. Pokud se host soudruhům nelíbí, ‚cáluje‘!“ Jak je patrné, „soudruzi“ létají na obě strany.

Na Ovčáčka reaguje uživatel Vojtěch Roček. Mluvčího se táže, zda mu vadí, že Hrad musí platit poplatky stejně tak, jako obyčejní lidé.

Rozezlený Ovčáček ještě předtím na facebooku uvedl, že ono parkovné těm „plzeňským politickým ubožákům“ klidně zaplatí ze svého. Vyzval je k odeslání složenky.

Uživatelka Monika Zmeškalová se Jiřímu Ovčáčkovi směje a sarkasticky projevuje radost z výhry „lepšolidí“.

Uživatel Jan Kocum má legraci z Ovčáčkova výstupu.

Naproti tomu Petr Horáček komentuje „prasečí kvikot těch, kteří se stále nesmířili s Drahošovou porážkou“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…