Umělec Kraus: Koho Zeman jmenuje po volbách, to bude dobrodružství

28.06.2013 20:41

Nejen politici, ale především novináři nepřetržitě mluví o SPOZ. Prý ze strachu, či podezření, že prezident Miloš Zeman stranu svých spřízněnců skrytě propaguje. "Jeden článek za druhým, ve zpravodajství České televize bez SPOZ už není ani počasí. Ideální matlanina," píše moderátor a bavič Jan Kraus.

Umělec Kraus: Koho Zeman jmenuje po volbách, to bude dobrodružství
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Na svém webu Krausmagazín.cz umělec píše, že situace v politice se vyvíjí typicky: ČSSD se tak zamotá do pronásledování těch svých členů, co spolupracují se Zemanem, a jiných vnitrostranických hrátek - že si se vší pravděpodobností, a také tradicí, preference pěkně srazí směrem dolů, domnívá se.

ODS s TOP 09 prý zase daly všechno stranou a rozhodly se Zemana učit parlamentarismu. A "ideovým vůdcem mravokárného počínání" je podle Krause ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Předčasné volby - přiměřený politický akt

Bez ohledu na Zemana by prý jediným přiměřeným politickým aktem byly předčasné volby. Po nich ovšem může následovat "dobrodružství", koho Zeman jmenuje. "Tomu se ostatně tak nebo tak nevyhneme," podotýká bavič.

Závěrem připomíná jeden zajímavý fakt: "A nezapomeňme, že hlavním argumentem (podle následného průzkumu), který Miloše Zemana přivedl k vítězství byl fakt, že ho velká většina voličů považuje za skutečného Čecha. To mu nelze upřít," uzavírá Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…