V Anglii teď řeší zásadní problém: Domácí agresivitu fotbalových fanoušků

08.07.2018 8:54

Když se spojí slova fotbal a násilí, mnozí z nás si představí ultras, souboje na stadionech i mimo ně. Ale kampaň z britských ostrovů se zaměřuje na něco docela jiného a vážnějšího. Se zprávou přišel týdeník Reflex a britská BBC.

V Anglii teď řeší zásadní problém: Domácí agresivitu fotbalových fanoušků
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Fotbal podle tvůrců kampaně vyvolává v lidech různé emoce. V mnoha případech, zvláště když oblíbený tým prohraje, je to vztek. A tento vztek se pak může přelít až do domácího násilí. Výzkum z Lancasterské univerzity objevil, že úroveň domácího násilí v Anglii stoupá v průměru o 26% když Anglie hraje zápas. A pokud prohraje stoupne množství těchto smutných událostí až na 38%. Tato data pocházejí z policejních záznamů ze světových šampionátů v roce 2002, 2006 a 2010.

Celý článek ZDE:

Proto se Národní centrum pro boj s domácím násilím v Británii rozhodlo vést osvětovou kampaň proti domácímu násilí právě teď. Úspěšné tažení anglické reprezentace mistrovstvím světa v Rusku totiž vyvolává obavy z dalšího nárůstu násilí. Na boj proti násilí na ženách mohou zájemci přispět prostřednictvím dárcovské smsky nebo prostřednictvím převodu větší částky na účet centra.

„Nikdo si nepřeje vítězství Anglie tak jako ženy. Míra domácího násilí stoupá až na 38% po prohře," zní text tohoto Tweetu.

 

Ale není to jen fotbal, co v lidech probouzí takový vztek. Většinou se jedná o kombinaci fotbalu, alkoholu a sázek. Sandra Horleyová z charity věnující se domácímu násilí Refuge říká, že svádět vinu na alkohol nebo fotbal nebo kombinaci obou dvou není správné. „Můžou se pak vymlouvat a nemusí přijmout zodpovědnost za své činy," myslí si o pachatelích Sandra. A dodává, že fotbal většinou není důvod, proč dochází k domácímu násilí, pouze záminka. Je prý ráda, že tato kampaň zvedla veřejné povědomí o tomto problému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…