VIDEO Byl jsem průserář. Táta mi dával výprask. Trefil jsem popeláře kuličkou, přiznal u piva Topolánek. Seděla u toho celebrita

09.01.2018 10:35

Prezidentský kandidát Mirek Topolánek sdílel na svém facebookovém profilu video, v němž pohovořil s houslistou Pavlem Šporclem. Mimo jiné zavzpomínal na své dětství.

VIDEO Byl jsem průserář. Táta mi dával výprask. Trefil jsem popeláře kuličkou, přiznal u piva Topolánek. Seděla u toho celebrita
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přísný Mirek Topolánek

Topolánek však v rozhovoru také uvedl, co může vést lidi k tomu, aby kandidovali na prezidenta. „Jednou z motivací lidí je to, že to cítí. Někoho také mohl někdo druhý přesvědčit. Další lidé mohou chtít zkrátka jít nahoru, kandidují v každých volbách. Může tam být i částečně mesiášský komplex,“ poznamenal Topolánek. 

„Já jsem také byl oslovován lidmi. Cítím tak podporu ze všech stran. Nepochybně tam je,“ dodal ke své podpoře bývalý šéf ODS. A poznamenal také to, co se v kampani naučil nového – například postsynchrony a znakovou řeč. 

Anketa

,,Dát hlas pro Zemana bych považoval za těžké morální provinění proti zájmům naší země," říká Tomáš Halík. Má pravdu?

11%
89%
hlasovalo: 16403 lidí

Závěrem pak Topolánek vzpomínal na své dětství. „Můj táta byl strašně tvrdej. Já jsem ve výchově spíš po mámě. Nikdy jsem děti nebil. Já jsem třeba od táty dostával výprask, ale vždycky bylo za co. Byl jsem mladý a neklidný a velice živý. Ne, že bych chtěl říct problémový, ale byl jsem průserář, takový ten uličník, takže jsem si vždycky zasloužil,“ vzpomínal Topolánek, kdy například trefil popeláře kuličkou.

„Táta mi tehdy vysvětloval, že ta doba je divná, bylo to v roce 1971, kdy díky němu mám maturitu. U nás byl vždy důraz na vzdělání. Maminka studovala farmacii, tatínek byl inženýr. My jsme se doma nikdy nebavili o tom, jestli děti mají nebo nemají studovat,“ řekl Topolánek a pohovořil také o přirozeném vlastenectví, k němuž byl vychováván.

Nyní by chtěl, aby ve školách děti byly vzdělávány v kritickém myšlení. „Aby nebyly kývači,“ řekl Topolánek, jenž se podle svých slov snažil vždy s dětmi diskutovat. On sám nechce, aby jeho děti škola vychovávala, ale aby rozvíjela jejich individualitu a kritické myšlení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…