VIDEO Malér Ivana Bartoše. Místo držení volantu psal SMS a kouřil. Za jízdy, ve dne, v Praze

11.09.2021 19:55 | Ze sítí

AKTUALIZOVÁNO O VYJÁDŘENÍ IVANA BARTOŠE | Zkraje září PL informovaly o videu čtenáře, jenž zachytil jízdu řidiče, který na svém voze propaguje hnutí STAN a Piráty. Pokud si video zastavíte, uvidíte poměrně šokující skutečnost. Řidič během jízdy odklepává popel z cigarety, zatímco v druhé ruce svírá mobil. Na moment je patrné, že volant nedrží, ačkoli jede poměrně rychle po hlavní ulici. Podle zjištění naší redakce byl dotyčným šoférem předseda Pirátů Ivan Bartoš.

VIDEO Malér Ivana Bartoše. Místo držení volantu psal SMS a kouřil. Za jízdy, ve dne, v Praze
Foto: zdroj redakce
Popisek: Řidič, který se nevěnuje řízení, místo toho kouří a čte zprávy na mobilu

Video ParlamentníListy.cz obdržely od dvou zdrojů už 7. září.

V textu jsme tehdy chybně informovali, že se jedná o řidiče taxislužby. To nebyla pravda, za což jsme se na Twitteru dodatečně omluvili. Na chybu naší redakci upozornil muž, který se zjevně taxikařením živil. Sdělil nám, že vozy taxislužby jsou striktně označené, což na uvedeném záznamu vozidla chybí.

O několik dnů později se PL ozvaly dva zdroje, které uvedly, že oním řidičem je předseda Pirátů. „Ví se to, na sto procent je to on," konstatovaly. Totožný postoj se objevil rovněž na Twitteru.

S tímto zjištěním jsme předsedu Pirátů konfrontovali.

Detail obličeje řidiče během jízdy po pražské silnici vedle tramvaje

Ivan Bartoš v reakci pro PL přiznal, že auto řídil. „Chlap musí přiznat chybu a nést za ni následky. Já jsem v tomto případě chybu udělal a jsem připraven zaplatit pokutu. Mrzí mě to," napsal.

Pokuta ve správním řízení za jízdu s telefonem v ruce se pohybuje až do výše 2500 korun. Spolu s tím jsou řidiči odebrány dva body.

Anketa

Má být Hana Lipovská odvolána z Rady ČT?

5%
93%
hlasovalo: 12536 lidí
Šéf Pirátů Ivan Bartoš, kandidát koalice Pirátů a Starostů, se před několika dny také rozhodl vysvětlit, kde se vzal nápad na vyšší zdanění některých bytů, jak se poslanci mlátí po hlavě a proč se o Pirátech lže, „že vám nastěhují do bytu migranta“. V rozhovoru pro Seznam zdůraznil, že koalice nemá v programu nic o tom, že když vlastníte tři, čtyři či snad ještě více bytů, je vám třeba podstatně zvýšit daně.

„Nic takového v programu nemáme, neplánujeme to,“ zdůraznil.

„A že se lidé baví o tom, když vzniká nějaký programový bod… Konkurence by byla hloupá, kdyby to nevyužila. První, co mi řekl Zbyněk Stanjura ve Sněmovně, bylo: Důležité při sněmovní práci v opozici je poslouchat svého oponenta, nejlépe vládu. A jakmile od nich něco zazní, tak je tím okamžitě začít mlátit po hlavě. K tomu vyššímu zdanění. My žijeme v zemi, kde po válce přišli komunisti a všem všechno sebrali. I to, co bylo jejich, co si vybudovali. I tu nemovitost, i statek… A tady pořád neplatí, že něco, co jste měl, je z pohledu státu nedotknutelné. Zakleknou na vás, stejně o to přijdete. Bum, exekuce,“ upozornil.  

PL také pravidelně navštěvují mítinky zmíněného dua, o čemž si můžete přečíst reportáže a další texty ZDE.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…