Véčkař Štětina to spočítal Julínkovi: Ten korupčník nás okradl o 800 milionů

19.04.2013 23:01

Protikorupční policie obvinila bývalého nejvyššího představitele ministerstva zdravotnictví ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Státu exministr Tomáš Julínek měl způsobit škodu 792 milionů korun. Podnět k vyšetřování dal poslanec VV Jiří Štětina, který byl hostem večerních Událostí, komentářů.

Véčkař Štětina to spočítal Julínkovi: Ten korupčník nás okradl o 800 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Julínek, bývalý ministr zdravotnictví

Tam Štětina prohlásil, že částka 792 milionů je ještě vyšší, než jakou policii předložil on. Musela tak získat další důkazy o vině. „Policie šla ještě dál,“ prohlásil. Podle policiie se jednalo o "bývalého vysokého úředníka ministerstva zdravotnictví", podle informací České televize by se mělo jednat o bývalého ministra za ODS Tomáše Julínka. „Není to jisté. Ale těch indicií je tolik, že se o tom dá mluvit na rovinu,“ řekl v pořadu redaktor Aktuálně.cz Petr Holub.

Stát mohl ušetřit nejméně 200 milionů ročně

Julínek v roce 2007 vypsal výběrové řízení na provozovatele letecké záchranné služby. Existuje podezření, že bylo vytvořeno na míru dvěma firmám, které byly jedinými účastníky soutěže. „Bylo transparentní, ale bylo podivně zadané,“ připustil Holub. A připomněl, že kdyby službu provozovala policie nebo armáda, stát by ušetřil nejméně 200 milionů korun ročně.

Mluvčí tehdejšího ministra Julínka Tomáš Cikrt však namítá, že ani ministerstvo vnitra, ani ministerstvo obrany nemělo zájem. „Ne, to je prosím vás naprostý nesmysl,“ oponoval v Událostech, komentářích Štětina. Podle něho jsou uzavřené smlouvy jednoznačně korupční.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…