Velvyslanec VB: Dali jsme peníze, aby se tu nemohly vměšovat Čína a Rusko

19.04.2024 12:05 | Monitoring

Česko tento rok čekají krajské a senátní volby, ale také důležité volby do Evropského parlamentu, které mohou značně otřást i domácí politickou scénou. Důležité volby jsou však v plném proudu i v dalších státech. Matt Field se proto spolu s blížícími se volbami snaží veřejnost více seznámit s tématem vměšování do voleb. „Zahraniční aktéři napojení na Rusko a Čínu se snaží zasahovat do volebních procesů v našich zemích. Je to skutečně hrozba a děje se to po celém světě.“

Velvyslanec VB: Dali jsme peníze, aby se tu nemohly vměšovat Čína a Rusko
Foto: ČT24
Popisek: Matthew Field, britský velvyslanec

Česko tento rok čekají krajské a senátní volby, ale také důležité volby do Evropského parlamentu, které mohou značně otřást i domácí politickou scénou. Důležité volby jsou však v plném proudu i v dalších státech. Matt Field se proto spolu s blížícími se volbami snaží veřejnost více seznámit s tématem vměšování do voleb. „Zahraniční aktéři napojení na Rusko a Čínu se snaží zasahovat do volebních procesů v našich zemích. Je to skutečně hrozba a děje se to po celém světě,“ vysvětluje na sociální síti X.

Velká Británie s tím má zkušenosti z první ruky. „Nedávno jsme odhalili čínské a ruské organizace a jednotlivce, kteří prováděli záškodnické kyber operace zaměřené na demokratické instituce a poslance nejen v Británii,“ dodává.

Anketa

Vnímáte Izrael jako spojence České republiky?

23%
72%
hlasovalo: 16043 lidí
Proto vláda Velké Británie podpořila Asociaci pro mezinárodní otázky (AMO) a její osvětovou kampaň Jak nehacknout volby. „Jsem moc rád, že britská vláda mohla podpořit AMO při vydání této skvělé publikace. Není jen vizuálně atraktivní, každý má rád komiksy, ale je plná reálných příkladů nejčastějších technik používaných k narušování našich demokratických principů,“ představuje  Matt Field vtipný komiks, který učí, jak bránit volby.

„Doufám, že tato publikace pomůže zvýšit povědomí o tom, jak se politici a osoby zapojené do demokratických procesů stávají terčem útoků ze strany státem podporovaných subjektů,“ uvádí britský velvyslanec v Česku.

Letos je to důležitější než kdy jindy. Čekají nás volby v Česku, v Británii a v mnoha dalších zemích. Přečíst si publikaci je to nejmenší, co můžeme udělat, abychom zůstali ostražití a odolní vůči hrozbám, kterým čelíme,“ zakončuje Matt Field.

Publikace přenáší voliče do volebních štábů politiků a vysvětluje, v jaké frekvenci se musejí bránit vydírání, dezinformacím a před hackerskými útoky. Publikaci doprovází kampaň pod hashtagem #DuverujAleProveruj. Ke stažení na webu MapInfluenCE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dali jsme peníze, aby se tu nemohly vměšovat Čína a Rusko, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseGusta Pražák , 19.04.2024 12:52:15
Dobrý den. Mám tomu rozumět, že se veřejně přiznávají, že tedy dali peníze, aby volby dopadly tak, jak si přejí oni ?

|  26 |  0

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…